NPO haalt PowNews Flits van de buis: ‘Voegt niets toe’

Geplaatst op Thu 18 Jan 2018 om 8:42

De NPO is gestopt met het uitzenden van de dagelijkse PowNews Flits op de late avond van NPO 3. Vlak voor de kerst was de laatste uitzending. Dat meldt de NPO vandaag in het Telegraaf-artikel ‘PowNed van tv gehaald’. De PowNews Flits was een samenvatting van de filmpjes die de omroep die dag op YouTube had geplaatst. Het programma voegde volgens de NPO ‘weinig toe aan hetgeen PowNed overdag al op internet doet’ en is daarom zijn zendtijd op de nationale televisie kwijtgeraakt.

De NPO 3-kijker zal de PowNews Flits niet bepaald missen. De zeven minuten televisie werden op de late avond vaak door nog geen 100.000 mensen bekeken.

Naast de wekelijkse radioshow van Prem Radhakishun, heeft PowNed nu geen programma meer bij de NPO. Nooit eerder kwam een omroep volstrekt met lege handen te staan, aldus de krant.

Een woordvoerder van de NPO stelt dat de partijen ‘volop in gesprek zijn over andere programma’s voor op de lineaire televisie’.

Volgens de NPO heeft dit besluit niets te maken met zijn recente geschil met omroep PowNed over de online documentaire over No Surrender-baas Henk Kuipers, die een vergoeding kreeg voor zijn medewerking.

PowNed-baas Dominique Weesie noemt de berichtgeving van De Telegraaf op Twitter ‘onzin’. “We hebben Telegraaf wel pijn gedaan met Captain Henk. Nu zijn we weer van buis gehaald. Bizarre nonsens, maar wel ons streven“, zegt de omroepbaas, doelend op zijn streven om de eerste ‘online only’-omroep te worden.

Dat PowNed helemaal niet van de buis wordt gehaald, bewijst de programmering van deze week, aldus Weesie. “Zondagavond NPO 3: de documentaire van Captain Henk. Liep al tijdje op internet, maar voor Mediawet nu ook op de buis…

Overigens benoemt De Telegraaf de uitzending van deze documentaire zelf ook. Net als het feit dat Weesie zelf het liefst online only gaat. “Het is evenwel zeer de vraag of hij daarmee vooruit liep op het intrekken van zijn laatste beetje tv-zendtijd“, aldus de krant.

Het Telegraaf-artikel PowNed van tv gehaald kunt u lezen via Blendle.

Foto: PowNed
20 Reacties op “NPO haalt PowNews Flits van de buis: ‘Voegt niets toe’”


 1. Bart

  Als Powned alleen online only wil worden dan hadden ze net zo goed uit omroep bestel kunnen blijven en bij Geenstijl kunnen blijven werken. Dat verder uitbouwen met andere programma’s. Overigens als ze zich echt alleen op jongeren willen richten is het wel een juiste koers. Daar kan Suzanne Kunseler nog wat van leren. Die gaat weer een nieuwe quiz uit proberen in de vooravond van NPO3. Zonde van het geld.

 2. Frans

  dan ook de subsidie intrekken, ohnee dat kan niet het salaris van de directeur moet betaald worden

 3. ItisIagain

  @Frans
  Thu 18 Jan 2018 om 9:08

  Dat klopt, jij werkt voor niets?

 4. Otto Groeneveld

  Pow begon leuk echter binnen no time ingekapseld in het Telegraaf gif. Net als de Telegraaf schijten zij in hun broek om de schoften van het partijkartel aan te pakken. En laten we realistisch blijven, VVD is toch hoofdverantwoordelijk voor de enorme armoede en criminele shit waarin wij als volk mee geconfronteerd wordt. En VVD aanpakken door Pow? Nee dat doen we niet, in den beginnen werd die pedagoog Jorritsma eens aangepakt nadat zij het tuig van Almere een skatebaan gaf van een ton omdat het tuig geen,vernielingen moest aanrichten. Geld opgebracht door de hardwerkende Nederlander en zomaar door deze liberale muts door de plee getrokken.
  Daarna is het snel berg afgegleden en is Pow gewoon een achterbaks wegkijkend Telegraaf zooitje geworden. Ook bang om de waarheid over die stink neoliberalen te vertellen.

 5. Donderdag

  Nog nooit gezien dus zal het niet missen

 6. piet

  De radioshow in de nacht van zondag op maandag ook maar direct afhalen.

 7. Mosko

  Volkomen terecht.

 8. Johan

  Ze willen zo weinig mogelijk doen, want de betalingen arriveren toch bijna vanzelf.
  Een soort algemene gedachte binnen de verdorven staatsomroep.

 9. Wijskijker

  Met PowNed kan gelijk heel NPO3 van de buis.
  100.000 kijkers is toch zo’n beetje het gemiddelde van dat zieltogende kanaaltje.

 10. anonymous

  Programma van Frans Bauer voegt ook niets toe.
  De NPO vond PowNews Flits vast te rechts.

 11. freek

  Terwijl je de No Surrender documentaire ook prima op NPO3 kunt uitzenden en online.
  Ik kijk het liever op mijn 75″ flatscreen dan op mijn iPhone. Maar ik kan me voorstellen dat andere mensen het wel op hun telefoon of tablet kijken. De No Surrender doc. is het beste wat Pownet heeft gemaakt wat mij betreft. Het gedonder om die 1000 euro is echt een storm in een glas water als je weet dat een Peter r. de Vries zo 2000 euro krijgt om bij Pauw aan te schuiven.

 12. Bart

  @Wijskijker NPO3 Hoeft niet van de buis maar heeft een andere invulling nodig. Een die niet gericht is op jongeren. Maar zo lang Suzanne Kunseler daar mag blijven zitten mag er door gestunteld worden. Zonde van het geld.

 13. Bas

  Het werd tijd.

 14. Jables

  Waar WNL echt wel iets heeft weten neer te zetten sinds het toelating tot het bestel is Powned echt een grote flop geworden. Een paar straatfilmpjes gemaakt door een aantal net afgestudeerde hbo-journalistiekmensen. Ze zijn verworden tot hetgeen ze zouden bestrijden, zelfs in de overtreffende trap. Er zijn you-tubers die met z’n vieren meer output leveren dan dit zooitje.

 15. Shirley

  @Jables

  WNL is een parodie op een echte omroep.
  Ik vind het niet zoveel voorstellen hoor.

 16. robb

  PowNews wil dit zelf graag ze deden toch al niks ,dan ook maar uit het bestel scheelt heel veel geld.

 17. Bart

  @Jables Ik vind dat Powned en WNL allebei niet echt een toevoeging zijn. Nou moet ik ook wel zeggen dat ze daar niet de kans voor hebben gekregen door de weinige zendtijd die ze krijgen. Powned had nooit moeten stoppen met Pownews. NPO3 had toen het late night blok verder moeten uitbouwen. Een gemiste kans. Nu gaan ze het voor de 20e keer in de vooravond proberen met nieuwe programma’s. Iets wat bij voorbaat al gaat mislukken. Ze lijken SBS6 wel.

 18. Jables

  @Shirley en Bart, nou ja, op zich hebben ze wel een aantal ankers in de programmering, zoals Goedemorgen Nederland en die talkshow met Rick Nieman op zondagochtend of interessante series zoals Haagsche lobby en de documentaireeks over familiebedrijven. Over smaak valt zeker te twisten, maar als je bedenkt dat zowel WNL als Powned vanuit dezelfde positie zijn gestart staan die armoedige filmpjes van Powned op straat toch wel in schril contrast met wat zij doen.

 19. Ron

  Mooi zo, voegt niets toe net als WNL trouwens…

 20. Daan

  Opmerkelijke beslissing. Nu vul je de tijd min of meer gratis met filmpjes die toch al gemaakt zijn en daar komt dan nu wellicht weer een nieuw programma voor terug dat wel weer geld kost. Bij de NPO kan het blijkbaar niet op. Ik vermoed dat het verdwijnen meer met het (ongewenste) rechtse geluid te maken heeft, waar de NPO niet zo’n voorstander van is.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.