NPO haalt PowNews Flits van de buis: ‘Voegt niets toe’

De NPO is gestopt met het uitzenden van de dagelijkse PowNews Flits op de late avond van NPO 3. Vlak voor de kerst was de laatste uitzending. Dat meldt de NPO vandaag in het Telegraaf-artikel ‘PowNed van tv gehaald’. De PowNews Flits was een samenvatting van de filmpjes die de omroep die dag op YouTube had geplaatst. Het programma voegde volgens de NPO ‘weinig toe aan hetgeen PowNed overdag al op internet doet’ en is daarom zijn zendtijd op de nationale televisie kwijtgeraakt.

De NPO 3-kijker zal de PowNews Flits niet bepaald missen. De zeven minuten televisie werden op de late avond vaak door nog geen 100.000 mensen bekeken.

Naast de wekelijkse radioshow van Prem Radhakishun, heeft PowNed nu geen programma meer bij de NPO. Nooit eerder kwam een omroep volstrekt met lege handen te staan, aldus de krant.

Een woordvoerder van de NPO stelt dat de partijen ‘volop in gesprek zijn over andere programma’s voor op de lineaire televisie’.

Volgens de NPO heeft dit besluit niets te maken met zijn recente geschil met omroep PowNed over de online documentaire over No Surrender-baas Henk Kuipers, die een vergoeding kreeg voor zijn medewerking.

PowNed-baas Dominique Weesie noemt de berichtgeving van De Telegraaf op Twitter ‘onzin’. “We hebben Telegraaf wel pijn gedaan met Captain Henk. Nu zijn we weer van buis gehaald. Bizarre nonsens, maar wel ons streven“, zegt de omroepbaas, doelend op zijn streven om de eerste ‘online only’-omroep te worden.

Dat PowNed helemaal niet van de buis wordt gehaald, bewijst de programmering van deze week, aldus Weesie. “Zondagavond NPO 3: de documentaire van Captain Henk. Liep al tijdje op internet, maar voor Mediawet nu ook op de buis…

Overigens benoemt De Telegraaf de uitzending van deze documentaire zelf ook. Net als het feit dat Weesie zelf het liefst online only gaat. “Het is evenwel zeer de vraag of hij daarmee vooruit liep op het intrekken van zijn laatste beetje tv-zendtijd“, aldus de krant.

Het Telegraaf-artikel PowNed van tv gehaald kunt u lezen via Blendle.

Foto: PowNed

Meer in PowNed

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Heeft Matthijs van Nieuwkerk de piek van zijn carrière al bereikt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen