Voormalig Net5-baas Karin de Groot aan de slag bij IDTV

Karin de Groot, tot vorig jaar directeur van Net5, keert na een jaar afwezigheid terug in de televisiewereld. Ze gaat aan de slag bij producent IDTV. Dat heeft het productiehuis maandag laten weten. De Groot zal als ad interim producent verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en produceren van tv-shows. “Na mijn vertrek bij Net 5 een jaar uit de tv-wereld te zijn geweest, ben ik heel blij om weer aan de slag te gaan met het maken en ontwikkelen van televisieprogramma’s“, aldus De Groot.

De Groot vindt het leuk om juist bij IDTV aan de slag te gaan. “IDTV is een mooi merk met succesvolle formats dus dat voelt voor mij als de juiste plek. Daarnaast doet IDTV meer dan televisie alleen, wat voor mij een nieuwe uitdaging is.”

IDTV is blij met de komst van De Groot. “Met Karin de Groot halen wij ontzettend veel vakmanschap en jarenlange ervaring in de televisiewereld in huis. Haar waarde voor IDTV zit hem in het feit dat zij die ervaring zowel aan de kant van de zender als aan de kant van de producent heeft opgedaan. Dat maakt dat zij een grote aanvulling gaat zijn op onze creativiteit en inhoudelijke kracht“, zegt directeur Shula Rijxman

Voordat De Groot zenderbaas van Net5 werd, was ze ruim dertien jaar actief bij Endemol Nederland. Ze was uitvoerend producent van onder meer De 5 Uur Show, Ushi & Van Dijk en Lotto Weekend Miljonairs, en later werd ze eindverantwoordelijk voor onder meer de tv-show van Peter R. de Vries, Life & Cooking en TV Makelaar.

De Groot vertrok vorig jaar bij Net5, vanwege een verschil van inzicht over de toekomst van de zender.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen