Wilfried de Jong: ‘Soms moet je succes rotschop geven’

Wilfried de Jong is maandagavond voor het laatst te zien met zijn tv-programma Holland Sport. De presentator is toe aan een nieuwe uitdaging en zegt daarom na acht jaar vaarwel tegen de VPRO-show. “Ik wil een aantal nieuwe stappen maken in mijn televisiewerk. Succes is heel verraderlijk. Soms moet je het gewoon een rotschop geven“, zegt hij in VPRO Gids. De Jong beseft zich dat hij een succesvol format achterlaat. “Stoppen op het goede moment geeft energie. Je moet verder in het leven.

Volgens sommige sportliefhebbers laat De Jong een leegte achter. “Ik ben toch niet verantwoordelijk voor leegte? Ik ben al die jaren dat ik samen met een heel team Holland Sport heb gemaakt, verantwoordelijk geweest voor vulling. Veel fans van het programma roepen: wat moet ik nu gaan doen op maandagavond? Ik zou zeggen: zoek leuke verkering, neem een hobby, of ga iets doen bij een sportvereniging.

De Jong juicht eventuele opvolging toe. “Niets is zo makkelijk in televisieland als jatten. Dus als er iemand zich geroepen voelt om die leegte op te vullen, geen probleem.

Holland Sport is om 20.30 uur te zien op Nederland 3.

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen