SBS 6 verhuist De Wereld van Beau naar late avond

Geplaatst op Mon 06 Jun 2011 om 17:00

Het tv-programma De Wereld van Beau met Beau van Erven Dorens verhuist na één aflevering van primetime naar late night. SBS 6 vindt de serie beter passen bij een later uitzendmoment. Dat heeft de zender maandag laten weten. De eerste aflevering was zondag om 21.30 uur te zien en duurde een uur. “De overige afle- veringen beginnen om 22.50 uur en du- ren een half uur omdat de onderwerpen zich het beste lenen voor deze lengte en dit tijdstip, het Reportage-timeslot“, legt een woordvoerster uit.

Alleen de eerste aflevering van De Wereld van Beau vond SBS 6 geschikt voor een plek in de primetime-programmering. “Omdat Beau in deze uitzending voor de grootste uitdaging in zijn leven stond: het Kanaal overzwemmen. We volgden hem tijdens alle voorbereidingen en de gebeurtenis zelf.”

De komende afleveringen gaan over kleinere gebeurtenissen. “Het zijn snelle en spraakmakende portretten geworden van Beau die gaat strippen, ballroom dansen, acteren in een Chinese film en doet aan reënactment.”

Overigens is SBS tevreden met de kijkcijfers van De Wereld van Beau. De eerste aflevering was goed voor 800.000 kijkers. “We zijn blij met de mooie kijkcijfers en marktaandelen van de eerste aflevering“, aldus de zegsvrouw.

Op de oude plek van De Wereld van Beau, om 21.30 uur, worden vanaf zondag afleveringen van De Smaakpolitie uitgezonden.
59 Reacties op “SBS 6 verhuist De Wereld van Beau naar late avond”


 1. zapp

  een zender die op prime time goochelaars ontmaskerd programmeert is echt de weg kwijt!
  Laat lekker staan. Dit programma verdient prime time, eindelijk weer eens originele tv ipv een aangekocht vertrouwde, uitgekouwde succesfomule. Durf nu eens wat!

 2. Peter

  En zijn de Smaakpolitie aflevering herhalingen of nieuwe? Als het herhalingen zijn snap ik de verhuizing van Beau naar late night niet zo.

 3. Mark

  Lees: SBS is meer tevreden met 400.000 kijkers om 22:50 uur dan met 800.000 op prime time. LOL! Dan maar weer hh van De Smaakpolitie om 21:30 uur, ja dat is zeker een goed tijdstip voor zo’n wanstaltelijk programma. Om 21:30 uur horen reportages te komen. Die liepen daar goed. Is SBS volgende week nog steeds blij met minder dan 400.000 voor Beau? Zo nee, wie gaan ze dan de schuld geven? De kijkers?

 4. bert

  Nee, maak maar weer plaats voor die dat domme keuken talent van jullie.
  Man wat een uitgemolken format. Weer zeker een seizoen lang rubbertjes van koelkasten checken met dubbelzinnige opmerkingen van Rob.

 5. Mark

  Zal Beau trouwens leuk vinden dat zijn aangeleverde 1 uur reportages verknipt worden naar een half uur. Gaan ze naast films ook al in programma’s knippen.

 6. mark

  SBS, val nu niet eens in herhaling met die uitgekouwde programma;s van jullie. Durf nu toch eens wat nieuws. Waarom snappen wij hier allemaal wel dat het slecht gaat met SBS en zien jullie de bottleneck niet?

 7. Anoniempje

  Wat een enorme domme mensen bij SBS, John de Mol en Sanoma grijp in. Ik ben een PO en RTL kijker, maar ik heb gisteren erg genoten van, wat sommigen al zeggen, eindelijk een goed en origineel programma. Beau ten voeten uit en ik zei gisteren tegen mijn vrouw: ” Ik zie de sprankel weer bij Beau” Dringend oproep aan SBS, laat staan dat programma, want anders word ik er niet vrolijk van…

 8. Jan-Joost

  Of Beau moet inzien dat hij maar beter terug kan gaan naar RTL, waar hij de Pietje Bell van de RTL-groep kan zijn zoals hij ooit was!

 9. Sandra

  Zonde, laat het programma lekker staan en laat het gewoon een uur duren. Het programma is goed, inkorten is zonde.

 10. Flippo

  John en Leo, grijp in. Dit bewijst gewoon de onkunde van de huidige zenderleiding. Hoe stom kun je zijn?

 11. elvis

  SBS staart zich blind op de lead in. Voor het programma van Beau zit volgende week Hart van nederland en Piets weerbericht. Gisteren goed voor 1.5 miljoen kijkers. Gisteren keken er 600.000 mensen naar de reportage ‘de vrouw met de lange benen’….Ook het marktaandeel zat goed (18%).
  Maar goed, het is zonde dat ze geen rekening houden met de kijker en alleen naar de cijfers kijken.

 12. Bert

  Zo jammer weer, wat een paniekvoetbal daar! Geen visie, geen vertrouwen helemaal niks. Er heerst alleen maar angst en paniek.

 13. Afhaalchinees

  Wie zit er eigenlijk op te wachten om Beau te zien strippen? Zijn familie en vrienden zullen het leuk vinden, want het gaat een beetje op een vakantiefilm lijken. Echt goede televisie schijnt Beau niet te kunnen maken. Alleen zijn ego schijnt in de schijnwerpers te moeten staan en dat levert vaak oninteressante televisiebeelden op en dat weet de kijker ook en zapt verder.

 14. Seriejunkie

  Dit begrijp ik dus echt niet!! Het programma scoorde iets van 800.000 dat is best goed (voor een SBS programma)! Bovendien stond het tegenover de premiere van “Er Komt Een Vrouw Bij De Dokter” het was te verwachten dat deze film veel kijkers zou trekken. Waarom laten ze het niet staan voor een uur? Heeft men daar eindelijk weer iets in handen en dan verprutsen ze het nog…. echt jammer.

 15. kwikjealex

  Ja, het kan natuurlijk niet dat SBS er weer bovenop komt, wanneer gaat wegmisbruikers om half 1 ‘s nachts?

 16. Koen

  Vind ik eindelijk weer eens een SBS6 programma te pruimen, korten ze hem in en verplaatst naar later tijdstip. LOL. Ik hoop dat John flink de bezem haalt door de “top” van SBS. Die zender moet opnieuw worden opgebouwd!

 17. yeahbaby

  Werkelijk onbegrijpelijk! Eerste aflevering was goed met dito kijkcijfers. Geef het programma tenminste een kans. Verwacht wel dat het richting de 1mln kijkers kan gaan. Maar dan zo laat en ook nog inkorten. SBS…:-(

 18. Jerrold

  @Mark:

  Knippen ze in films dan?!?!

 19. Sanoma-fan

  Beau die gaat strippen, ballroom dansen, acteren in een Chinese film en doet aan reënactment.,,

  begrijpelijk dus

 20. Pat

  Off-topic : Peter R de Vries is lekker vakantie aan het vieren in ibiza.

 21. John Doe

  SBS
  Lachzender van Nederland. :D

 22. Anonymous

  Slim, ze weten dat het volgende week waarschijnlijk iets gaat dalen in cijfers, kunnen ze zo mooi verwijten aan ‘t nieuwe tijdstip!

 23. !#Michael#!

  @elvis:

  Dat dacht ik dus ook. De uitzending van HvN is op de late zondagavond steevast goed voor 1.5 miljoen kijkers (best bekeken uitzending van de week).

  Beau houd die 800.000 volgende week minimaal wel vast. Met de juiste pr kan dit op dat tijdslot (in de slipstream van HvN) misschien nog wel verassen en door groeien naar 1 miljoen kijkers, rond 2300u maakt het dat gewoon een super hit.

  Ergens snap ik het wel, hoewel het vreemd blijft om de ene week iets om 2130u uit te zenden en de andere week anderhal uur later…

 24. frederique

  hoe triest, een oer oude serie van de smaakpolitie op primetime te zetten!
  denk sbs nu echt dat wij gek zijn?

 25. kwikjealex

  @frederique: Wij niet (als het goed is), de SBS-freaks wel ;)

 26. Bert

  Er schijnt wel weer een nieuwe politie reality programma te komen bij SBS. Dat klinkt wel weer leuk en is een slimme zet! Dergelijke programma’s scoren namelijk altijd wel.

 27. Freek

  Een nieuwe politie reality? Kijk dat past nou prima bij SBS.

 28. Jimmy

  @Sanoma-fan: hahahahahahahahahahahahaha

 29. scientist

  “zapp
  Mon 06 Jun 2011 om 17:03

  een zender die op prime time goochelaars ontmaskerd programmeert is echt de weg kwijt!
  Laat lekker staan. Dit programma verdient prime time, eindelijk weer eens originele tv ipv een aangekocht vertrouwde, uitgekouwde succesfomule. Durf nu eens wat! ”

  Origineel? In het binnen- en buitenland zijn inmiddels honderden Try Before You Die-kloons. Er is werkelijk niets origineels aan De Wereld van Beau.

 30. mark

  scientist: wel vergeleken met ” smaak politie” de vrouw met de langste benen, goochelaars ontmaskerd, de man met de olifanten voet en al die andere meuk!

 31. Levi

  Wat is er mis met die zender? Hebben ze eindelijk een programma dat primetime waardig is en dan gooien ze het naar de late avond.
  Welke leeghoofd heeft dit in godsnaam besloten? Pff

 32. Anonymous

  kan SBS gewoon niet verder als RTL 6. Ju zult zien dat programma’s als Popstars 1,5 miljoen kijkers krijgen!

 33. Elwin

  What the fuck?! SBS-logica, ik zal het nooit snappen.

 34. Moriarty

  Indekken heet dat: Bij SBS hebben ze kennelijk de rest al gezien en gaan ze ervan uit dat die minder zijn dan die van gisteren.

 35. TheAmateur

  @scientist: Tuurlijk is dat origineel. Na dat ze heel RTL hebben gekopieerd en dat niet meer werkt, kopiëren ze nu rustig verder met programma’s van de PO. Een originele zet dus.

 36. Peter

  Tja…. SBS logica……….????

 37. jaapjan

  het gaat niet lang duren of er gaan koppen rollen bij SBS…

 38. !#Michael#!

  OFF TOPIC:

  RTL8 gooit on aan gekondigt de vooravond om!

  1717u Oprah 88.000 (3.3%)
  1810U The Bold and the Beautifull 73.000 (1.9%)
  1837u Dr Phil 75.000 (1.6%)
  2000u Bevalings Verhalen 78.000 (1.3%)

  Op de late avond blijft The Young and The Restless wel te zien, daar scoort de soap meteen een series record in Nederland van 79.000 kijkers en 3.1% madl.
  As the world turns wist voor afgaand aan de nieuwe aflevering van The Young and The Restless 222.000 kijkers te boeien en 4.6% madl.

  Opmerkelijke zet, in eens naar maanden zonder aankondiging grijpt van Westerloo in, The Bold kijkers zijn meteen de soap zoek… zelfde situaties in de tijd van SBS6 geven de indicatie dat over enkele dagen de vaste kijkers het nieuwe tijdslot wel gevonden hebben, maar toch niet slim!

 39. RJD

  Ik vond het programma van Beau erg leuk en was zelfs van plan om komende zondag weer te kijken. Tot ik in het voorstukje zag dat het verschoven is naar 22.50u. Dat is voor mij echt te laat. Dus helaas geen Beau meer voor mij.

 40. rhaemye

  Cursus 1 in Hoe Draai Ik Een In Potentie Succesvol En Goed Programma De Nek Om.

  Als ik Beau was, zou ik niet eens een nieuw contract wíllen.

 41. Marc

  Beau en SBS is het slechtste televisiehuwelijk van de afgelopen 10 jaar. Daar zit helemaal geen liefde meer in. En door het verplaatsen van een potentieel succesvol en overduidelijk voor Beau heel belangrijk programma maakt SBS er ook nog eens een hele pijnlijke scheiding van.

 42. Sandra

  Wie heeft nu eigenlijk de leiding bij SBS6? Is die nieuwe programma manager Pascal daar nog? Je leest of ziet nooit ergens interviews met hem. Of heeft Leo van der Goot nu de leiding?

 43. Jordy

  Belachelijk dat sbs 6 een succesvol programma nog later op de
  avond uit gaat zenden. Willen ze nog minder kijkers??
  Het is een geweldig programma, in plaats van alweer die talentenjachten.
  Gun Beau nu ook eens een succes bij sbs.

 44. Anonymous

  beau was alleen maar goed naast albert de rest is nooit goed bekeken hij wil zo graag maar kan het niet alleen en wat sbs betreft het zal nooit zo best bekeken worden als rtl omdat ze minder amusement hebben meer undercocer en informatie een ander doelgroep dus

 45. Sandra

  Beau probeert SBS wel naar zich toe te dwingen, zegt hij op Nieuws.nl

  “SBS moet een beetje leren bij mij te horen. Ik moet ze ook naar mij toe dwingen”, legt hij uit. “Het was ook een beetje mijn schuld dat het in het begin zo moeizaam verliep, maar nu hebben we er wat moois van gemaakt.”

  http://boulevard.nieuws.nl/644119/beau_van_erven_dorens__show_nu_al_geslaagd

 46. rob

  smaakpolitie dat is sbs en die weg zullen ze denk ik inslaan undercover informatie met wat amusement ernaast beau was alleen maar goed naast albert hij heeft kansen genoeg gehad maar nooit echt gelukt.

 47. Insider

  Er schijnt flinke heibel in de tent te zijn. Beau is het er begrijpelijk niet mee eens dat zijn programma naar een later tijdstip wordt verhuist. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

 48. Anonymous

  Beau, pak je spullen en ga er van door, echt een leuk programma en ik voelde de pijn van het niet kunnen halen van de overtocht.. maar goed na een keer maar weer veranderen van Timeslot, schande Tina, zijn dit je laatste stuiptrekkingen? Idioot!!!

 49. Anonymous

  @Insider: Dat kan ik me ook wel voorstellen. Beau was ook al niet blij met het afkappen van CQC & De Zaterdagavondshow. Nu heeft hij eindelijk na twee jaar een redelijk goed scorend programma, helemaal gezien de concurrentie van RTL & PO afgelopen zondag. Vervolgens gaat SBS dat nu meteen verschuiven naar een later tijdstip. Wie heeft het programma gemaakt? Beau zelf met zijn bedrijf Beauworks of SBS Produkties?

 50. Peter

  Het is ook verdacht stil op de twitter van Beau. Er broeit wat.

 51. Anne

  En dat is dan het programma waar Beau voor naar SBS is gegaan.

  Laat me raden : Beau stapt binnenkort weer over naar RTL.

 52. Anonymous

  22.50 is een mooi tijdstip, toch snap ik niet dat je dan niet meteen 22.50 doet. Je verliest hier veel kijkers mee met deze actie zonder aankondiging in het programma zelf.

 53. WAT IS HET PROBLEEM

  VOLGENDE WEEK ZONDAG IS IEDEREEN VRIJ MAANDAG IS OOK VEEL MENSEN VRIJ HET IS PINKSTEREN. DUS DE 800.000 TOT 950.000 KIJKERS VAST HOUDEN

 54. jeeweeweb

  SBS programmeur is niet te volgen. Onbegrijpelijke actie. Programma korter pirma, maar op een andere tijd is vragen om minder kijkers.
  Respect voor ´Beau.

 55. Mark

  @Jerrold: Ja, SBS knipt in films. Ze maken van 16 plus films 12 plus films. O.a. laatst nog met The Dark Knight.

 56. Insider

  @Anne:

  Er zijn gespreken…

 57. Anne

  @Insider
  Met wie ? ;)

 58. braak

  Beau, het lukt je niet meer ga eens echt werken, in de bouw of kantoren schoonmaken. Je hebt je tijd gehad.

 59. Robbieboy

  @Insider: Insider, nog steeds zo dicht bij de bron, net zoals toen je al die nieuwtjes over de vorrige Popstars editie naar buiten bracht? (Voor dat het 8 maanden durende laatste seizoen werd uitgesmeerd op tv)

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.