Patty Brard: ‘Redactie Shownieuws incompetent’

Foto: SBSPatty Brard vindt de redactie van SBS Shownieuws niet goed genoeg. Alleen al de taalvaardigheid van de redacteuren schoot tekort, zegt ze woensdag in Spits. Brard was tot vorige maand het gezicht van Shownieuws, maar werd ontslagen door SBS 6. Het gerucht ging dat ze de redactie van Shownieuws terroriseerde. “Ik vind dat als je van een mens vraagt om achter die desk te gaan staan, dat daar dan een competente redactie achter mag staan en daar schortte het af en toe aan“, zegt ze nu.

Brard vond het moeilijk om zich aan te passen aan het niveau van haar redactie. “Ik ben nogal precies, en kan bijvoorbeeld al niet tegen een draaiboek met spelfouten, dus daar ging het wel eens fout ja.

Toch heeft Brard het er wel leuk gehad. “Ik vond het heel erg leuk om daar te werken. De presentatoren van Shownieuws en Hart van Nederland zijn de allerliefste mensen waar ik ooit mee samen heb gewerkt. Ik mis ze nog iedere dag.

Terugblikkend op de afgelopen periode, is Brard niet blij met de wijze waarop SBS haar heeft ontslagen. “Ik ben niet blij met de manier waarop het gegaan is. Ik had liever gezien dat ze drie maanden geleden al zeiden van ‘we gaan je contract niet verlengen’, in plaats van dat ze zeiden dat ze het wel gingen verlengen, dat had een hoop stress en ellende gescheeld.

Haar ontslag bij SBS heeft nieuwe deuren geopend. “Wat ik niet besefte is dat ik veel misliep omdat ik vast zat aan één zender. Dan had ik bijvoorbeeld nooit meegespeeld in bijvoorbeeld Comedy Live op Nederland 1 en hadden mensen als Martine Sandifort en Jan Jaap van der Wal nooit gezegd dat ik een goede timing voor comedy heb. De maandag na dat optreden stond de telefoon al roodgloeiend.

De presentatrice heeft naar eigen zeggen ‘ongelooflijk veel’ aanbiedingen gehad. “Een comedyserie, een dramaserie, een paar presentatieklussen, een reallifesoap, noem maar op.

http://www.mediacourant.nl/images/2011/images0/0622_Pfaffs.jpg
52053
image/jpegt

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen