Patty Brard: ‘Redactie Shownieuws incompetent’

Geplaatst op Wed 22 Jun 2011 om 13:06

Foto: SBSPatty Brard vindt de redactie van SBS Shownieuws niet goed genoeg. Alleen al de taalvaardigheid van de redacteuren schoot tekort, zegt ze woensdag in Spits. Brard was tot vorige maand het gezicht van Shownieuws, maar werd ontslagen door SBS 6. Het gerucht ging dat ze de redactie van Shownieuws terroriseerde. “Ik vind dat als je van een mens vraagt om achter die desk te gaan staan, dat daar dan een competente redactie achter mag staan en daar schortte het af en toe aan“, zegt ze nu.

Brard vond het moeilijk om zich aan te passen aan het niveau van haar redactie. “Ik ben nogal precies, en kan bijvoorbeeld al niet tegen een draaiboek met spelfouten, dus daar ging het wel eens fout ja.

Toch heeft Brard het er wel leuk gehad. “Ik vond het heel erg leuk om daar te werken. De presentatoren van Shownieuws en Hart van Nederland zijn de allerliefste mensen waar ik ooit mee samen heb gewerkt. Ik mis ze nog iedere dag.

Terugblikkend op de afgelopen periode, is Brard niet blij met de wijze waarop SBS haar heeft ontslagen. “Ik ben niet blij met de manier waarop het gegaan is. Ik had liever gezien dat ze drie maanden geleden al zeiden van ‘we gaan je contract niet verlengen’, in plaats van dat ze zeiden dat ze het wel gingen verlengen, dat had een hoop stress en ellende gescheeld.

Haar ontslag bij SBS heeft nieuwe deuren geopend. “Wat ik niet besefte is dat ik veel misliep omdat ik vast zat aan één zender. Dan had ik bijvoorbeeld nooit meegespeeld in bijvoorbeeld Comedy Live op Nederland 1 en hadden mensen als Martine Sandifort en Jan Jaap van der Wal nooit gezegd dat ik een goede timing voor comedy heb. De maandag na dat optreden stond de telefoon al roodgloeiend.

De presentatrice heeft naar eigen zeggen ‘ongelooflijk veel’ aanbiedingen gehad. “Een comedyserie, een dramaserie, een paar presentatieklussen, een reallifesoap, noem maar op.

http://www.mediacourant.nl/images/2011/images0/0622_Pfaffs.jpg
52053
image/jpegthttp://www.mediacourant.nl/images/2011/images0/0622_Pfaffs.jpg
52053
image/jpegt

49 Reacties op “Patty Brard: ‘Redactie Shownieuws incompetent’”


 1. !#Michael#!

  En ze is nergens op in gegaan??

 2. Anoniempje

  *kuch* profliling human fail, hoe harder iemand roept dat er ‘ongelofelijk veel aanbiedingen’ zijn, des te ongelofelijker ze zijn.

 3. Jeroen

  Redactie Shownieuws: If you pay peanuts, you get monkeys.

 4. Maj

  O, jee. Ik wacht in spanning af op alle ……. reacties.

  MC jullie vragen er zelf om.

 5. Breedbeeld

  Wat een vreselijk mens.

 6. Anonymous

  zie je wel dat het een draakvan een mens is, beetje afgeven op je ex-werkgever…kan me nog heugen dat ze SBS zo’n warm bad vond.

 7. Theo vd Kof

  De volgende werkgever van Patty is gewaarschuwd. Achteraf zijn jullie incompetent

 8. Wim

  Boulevard is veel beter!!

 9. Luuck

  Spelfouten zijn ook hels en verschrikkelijk. Er zitten ook met regelmaat spelfouten in ondertitels bij Shownieuws. Het is tenenkrommend en ik geef Patty groot gelijk dat ze daar stampij over maakt. Een redactie hoort wel professioneel te zijn. Imcompetente klojo’s moeten maar in het archief banden gaan afstoffen of zo.

 10. Anonymous

  @Luuck: wat is ‘imcompetent’?

 11. @luuck

  Je naam lijkt 1 grote spelfout….

 12. kwikjealex

  @Wim: mee eens, daar ontstaan vaak nog interessante discussies over het onderwerp, bij shownieuws zit dat helemaal niet (dat is ook het gene dat de 2 onderscheid), ooklijkt Boulevard wat internationaler/professioneler.

 13. Mark

  Je bent zelf incontinent, meid. :lol:

 14. Anonymous

  *Anonymous weet ook niet wat “imcompetent” is.

 15. Olga

  Laten we, of all places, vooral híer niet over spelfouten beginnen.

 16. Mark

  Je bent zelf incóntinent, meid. :lol:

 17. Mark

  Hebben ze daar bij Shownieuws een redactie dan? Het is toch gewoon quoten uit de Prive en vanaf prive.nl en alles wat net bij Boulevard te zien was nog even snel in elkaar geflanst herhalen. Dat programma kost geen drol: alle beelden halen van YouTube. RTL betaald zich scheel aan de rechten van beeldmateriaal.

 18. Vincent

  @Luuck: Gelijk heb je, om over de website nog maar te zwijgen.

 19. peter l

  De redactie van Shownieuws en Hart van Nederland kijken ‘s ochtends in De Telegraaf en gaan op pad met een camera! Zo werkt het bij SBS! Koppen moeten er rollen op alle fronten!! Het kan zo niet langer bij SBS!! Regie de deur uit, net als de hele productie en redactie!! Gaat ook zeker gebeuren! Men zit alleen z’n geld te tellen bij SBS!! Een schande!! Go Patty GO!

 20. Anonymous

  En ze vond het jammer dat ze weg ging bij sbs ,huh ?
  Eens grootbek blijft grootbek ,breedbekkikker .

 21. B.K.

  Ik denk dat Patty hier daadwerkelijk een punt heeft. Het programma heeft nou niet bepaald een professionele uitstraling en dat komt mede door de teksten. Ik zou me ook dood irriteren als een draaiboek vol met spelfouten staat. Je ziet ook zelden een echt goede bijdrage of originele reportage bij Shownieuws.

 22. Peter

  Shownnieuws is een en al knulligheid. Nu hebben zie Koos van Platering daar maar neer gezet. Sorry hoor, maar dat onstijgt het lokale omroep niveau niet eens. Hij doet het leuk langs een rode loper of iets dergelijks als toen bij het overlijden van Michael Jackson in LA. Tijdens studio dingen vind ik hem ondergemiddeld presteren.
  Nu drijft Shownieuws alleen op Evert Santegoeds en Koos dus. Er moet een flink mes in daar, en ook achter de schermen wellicht.

 23. Owen

  Het enige wat die redactie doet is naar RTL Boulevard kijken en alles kopieren.

 24. Heleen

  En ja hoor, dat was dan weer het dagelijkse stukje “Houd Patty in de aandacht” op MC

 25. Sven L.

  @Luuck:

  ik stoor me bij SBS aan de buitenlandse woonprogrammas; dan wordt een een huis getaxeerd op bijv. 200.000 pond… dan wordt er bij SBS meteen 200.000 euro van gemaakt… zeer storend en niet kloppend. Dat moet het vertaalbureau wel goed doen. Bij rtl gebeurd het omrekenen wel namelijk.

 26. Joke

  Sven heb jij andere SBS als ik zeker .
  Want ze doen wel omrekenen van pond naar euro.

 27. rhaemye

  Jan Jaap van der Wal die Patty Brard vertelt dat ze een goede timing voor comedy heeft.

  In die zin zitten ook nogal wat (taal?)fouten.

 28. Chiel

  @Sven L.: Irritanter is het als ze alles door elkaar gooien met de teksten in beeld en de ondertiteling, dan is het helemaal niet te volgen (Verbouwen en verkopen)

 29. gerard

  Schijten op je eigen nest en dan achteraf. Dat zegt alles over de mentaliteit van deze dame. En het onderstreept ook de juistheid van de beslissing om haar aan de kant te zetten. Ze is een talentloze opportunist. IJdel en ordinair en bovendien nog dom ook. Ze past in het rijtje Gordon Joling etc Het wordt tijd dat de Nederlandse TV grote schoonmaak houdt en al deze non-talenten met grote bek terug bonjourt naar hun derde huis in Spanje Zuid Afrika of waar dan ook. met pensioen, wordt gelukkig maar val de kijker niet meer lastig.

 30. kwikjealex

  Trouwens, Shownieuws is er ook alleen maar gekomen toen RTL begon aan Boulevard (daarvoor iets van showtime)

 31. Manolia v G.

  hmmm wat is iedereen weer mild vandaag….

 32. Dora

  @Manolia v G.: …dit slaat alles…
  @gerard: Ze schijt niet op haar eigen nest, ze schijt op een mesthoop. Die mentaliteit heeft ze anders 30 jaar lang gedeeld met die club, anders hou je het niet zo lang uit. Deze talentloze mediageile opportunist, ijdel, ordinair en dom heeft wel 30 jaar lang haar dik belegde boterham daar verdiend, dus om het nou ineens de juiste beslissing te noemen om haar weg te sturen? dat deugd niet helemaal. De pot verwijt de ketel.

 33. Fleur

  @B.K.: Voordat je dergelijke uitspraken doet, behoor je je eigen taalvaardigheid op orde te hebben. Je dood irriteren is geen Nederlands. Iets irriteert je.

  Hoewel ik, gezien mijn opleiding, nooit naar een programma als Shownieuws zou kijken en het programma nou eenmaal geen intellect vraagt, ben ik het volledig met Patty eens. Het is ronduit stuitend.

 34. Anonymous

  @DORA, wat ben jij een stomme koe zeg…
  En ondanks je naam durf ik te wedden dat je van het mannelijk geslacht bent en wel een valse nicht…

 35. TeeVeetje

  Ik zou deze Dwarff ( La Brard )graag eens zien bij de Nationale IQ-Test of het Groot Dictee der Nederlansche taal . Dan zal blijken wie er incompetent is Patty Brard of de redactie van het programma .En spugen in het glas waar uit je drinkt is helemaal Not Done .

 36. John

  Patty moet nu niet achteraf dit soort dingen gaan zeggen. Eerst ging ze in de media huilie huilie doen dat ze weg moest bij shownieuws en nu gaat ze klagen over de redactie. Als ze het er allemaal zo amateuristisch toegaat als ze zegt dan zou ze toch vrijwillig opstappen.

  En die lachbuien die zij altijd had met Victor dat is proffesioneel.

 37. ANGEL1975

  @TeeVeetje:

  Ik jou ook teeveetje, dan komt de aap uit de mouw hoe dom je bent.
  OP iedereen altijd negatieve reacties.
  Zou een psycholoog of een psychiater geen goed idee zijn voor jou, misschien ben je nog te helpen, al zie ik het somber in voor je.!!!

 38. piet goosen

  Ja natuulijk, dat zijn we gewend dat ze met strond ga gooien

 39. Anonymous

  Over spelling gesproken bij MC, LOL
  Waar zijn we allemaal naar school geweest jongens (en meiden)

  En de verhalen over de redactie van SBS Shownieuws zijn bekend, ze zijn verschrikkelijk daar.
  Patty heeft niet overdreven.
  RTL is nu wel poeslief voor d’r, haha

 40. Owen

  De spelling op MC bij de reacties is zo slecht omdat de redactie van Shownieuws de hele dag hier reageert.

 41. dikkemik zegt

  zeg je éénvoudig in één zin….. viaholt die blijft oneeee Patty

 42. Net bekend gemaakt

  Patty Brard (56), Patricia Paay (62) en Tatjana (48) worden de nieuwe Geer en Goor. De drie zeer verschillende ego’s gaan samenwerken voor het nieuwe RTL-programma ’Diva’s draaien door’

 43. achja

  bijzonder incompetente presentatrice, en echt zingen en echt lachen
  ( zie foto) kan ze ook al niet,…. zo sneu! wat een aanstellerige aandachtstrekker.

 44. Ellen

  Ik vond de uitzending van Comedy Live met Patty geweldig, ik had voor het eersat het idee, die vrouw kan echt wat, ipv domme verhaaltjes vertellen achter een desk. Dit had zij jaren geleden moeten doen, was ze nu binnen geweest, en had haar een hoop ellende gescheeld.
  Petje af Patty, ik kijk nu met andere ogen naar je.

 45. Ik

  Het verschil tussen Luuck en SBS is, dat Luuck niet werkt voor een TV station en dagelijks voor miljoenen mensen journalistiek bedrijft, maar slechts op internet zijn mening geeft, waar ik het overigens helemaal mee eens ben (en dus ook met Patty).

 46. Linda

  Ze houdt niet van spelfouten? Ja ja. ‘De presentatoren van Shownieuws en Hart van Nederland zijn de allerliefste mensen WAAR ik ooit mee samen heb gewerkt.’ (Vooropstaand dat dit goed geciteerd is natuurlijk)

 47. Corne

  @Sven L.: Daar gaat het nu niet over! ik stoor me aan zoveel, kijk dan gewoon niet, enne RTL heeft er trouwens ook een handje van om berekingen niet goed te vermelden. suc6

 48. Sven L.

  @TeeVeetje:

  je kan Patty veel noemen, maar niet dat ze dom is. Qua taalvaardigheid zal ze menigeen aftroeven hier gok ik, aangezien ze Schroevers heeft gedaan.

 49. Alex

  raar verhaal vind ik dit toch; ze noemde SBS altijd een warm bad en nu doet ze niet anders dan op ze afgeven. Lieve Patty, de wereld draait niet om jou, houd je sores lekker voor jezelf en val ons niet lastig met of je wel of geen aanbiedingen hebt. Dan heb je weer helemaal niks en ben je depresssief, dan vliegen de aanbiedingen je weer om de oren….Gewoon een beetje relaxed leven en je niet zo druk maken om alles en op Jan en alleman lopen afgeven. Ga een tijdje chillen op Ibiza is mijn advies.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.