Monica Geuze: ‘Angela de Jong zou dit nóóit in m’n face zeggen’

Monica Geuze denkt dat Angela de Jong nooit in haar gezicht durft te zeggen wat de opiniedraak allemaal in haar columns schrijft. “Nou, Angela, I dare you, maar ik denk het echt niet.”

Monica Geuze en Angela de Jong © YouTube, RTL

Er is voor tv-sterren veel aan gelegen dat Angela de Jong een beetje leuk over je schrijft, want als zij eenmaal tegen je is, dan kun je je maar beter bergen. Khalid & Sophie weten er alles van; de AD-opiniedraak heeft de aanvallen op het duo dermate geïntensiveerd, dat de volgende stap een soort grondaanval moet zijn met Angela die naar binnen stormt.

Monica de klok

Maar ook Monica Geuze is de klos nu ze zo’n prominente rol heeft in de tv-hit The Masked Singer. Ze wordt behoorlijk afgeblaft door Angela. De AD-diva vindt haar namelijk ‘zwaar irritant‘ in het programma. Hoe komt zoiets aan?

Ze zegt in de talkshow Open Kaart: “Ik heb er in zekere zin schijt aan, maar natuurlijk doet het me wat. Het is iets totaal nieuws voor mij wat ik nu doe bij The Masker en ik vind het heel erg leuk, dus ik probeer me daar heel erg aan vast te houden, van: joh, dit is leuk, dit is wat je wil, dus dan moet je schijt hebben aan wat andere mensen daarover zeggen.”

‘O ja, shit’

Monica schrok wel even van de pittige kritiek van Angela. “Natuurlijk: als ik thuis op de bank zit en je leest dat over jezelf, dan is het niet dat je je daar beter van gaat voelen. Ik denk wel: o ja, shit. Het is veel leuker natuurlijk als mensen zeggen: ‘Nou, wat is zij een leuke toevoeging en wat is het geweldig!’ Maar ik snap heel goed dat de kritiek er is.”

Ze vervolgt: “Ik bedoel: je komt in seizoen vijf erbij en het is zó’n goed bekeken programma en ineens, na vier seizoenen, is daar een verandering. Ja, ik begrijp volkomen dat niet iedereen daarop zit te wachten. Ik had dat vroeger ook met The Voice als daar een andere coach kwam.”

Aanklikken

Je merkt dat tv toch een heel andere wereld is, aldus Monica. “Alles dat ik tot nu toe heb gedaan was online of op Videoland en dan kun je aanklikken van: ik heb zin om dit te kijken, maar op tv… Ja, je zet gewoon op vrijdagavond de televisie aan en niemand vraagt aan mij, dus als je er dan opeens bent, dan begrijp ik goed dat er kritiek op komt.”

Ze vervolgt: “Of ik het leuk vind? Nee. Het kan me inderdaad best onzeker maken, maar aan de andere kant denk ik ook: het hele seizoen staat er toch al op, dus ik kan er nu niet zo heel veel meer aan doen, aan de kritiek die nu komt.”

Irritant wijf

Monica vindt het wel jammer dat Angela het zo weinig constructief maakt. “Ik vind opbouwende kritiek vooral heel lekker, maar als iemand over je zegt: ‘Ik vind haar een vreselijk irritant wijf’… Ja, sorry, daar kan ik niks mee. Daar voel ik me dan wel rot over, maar ja, daar kan ik niks mee, dus het heeft geen zin om erover in te zitten.”

Deze kritiek is bovendien heel erg virtueel, besluit Monica. “Angela, I dare you, maar ik denk niet dat als ik haar ooit in levende lijve tegenkom, dat ze alsnog tegen me gaat zeggen: ‘Wat vind ik jóu een vreselijk irritant wijf.’ Mag ze ook doen, wordt een beetje een ongemakkelijke situatie, maar dat gebeurt vaak niet.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat BN'ers overdreven reageren op de column van Angela de Jong?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen