Angela intensiveert aanvallen op Khalid & Sophie: ‘Snel M achterna!’

Angela de Jong intensiveert de aanvallen op Khalid & Sophie. Het grote wachten is op het grondoffensief: wanneer komt de AD-diva live de studio ingestormd? “Ze moeten heel snel M achterna!”

Angela de Jong en Khalid & Sophie © RTL

Het is overduidelijk dat Khalid & Sophie er in aanloop naar de verkiezingen voor heeft gekozen om een veel links-progressievere koers te varen. Om veel meer BNNVARA te zijn. Maar tegelijkertijd vormen zij momenteel dé vroege talkshow van NPO 1 en als je niet met een ander programma afwisselt, moet je er toch voor iedereen zijn?

Moslimtafel

Angela de Jong vindt van wel. Zij is echt he-le-maal klaar met die Khalid Kasem en Sophie Hilbrand. De ene na de andere vernietigende column rolt uit haar pen en ook de uitzending van gisterenavond schiet bij haar in het verkeerde keelgat. De talkshow had vier jonge moslims aan tafel zitten om te praten over de verkiezingswinst van de PVV.

Het zit hen niet lekker dat Geert Wilders zo groot is geworden. Ze worden nu anders aangekeken in het openbaar vervoer, geven ze aan. Maar ze hadden ook hoop. “Want met deze uitslag werd Wilders ‘gedenormaliseerd’ en had 75 procent van de bevolking (de niet PVV-stemmers) nu ‘een gezamenlijke vijand’”, vat Angela samen in haar AD-column.

‘Ik schrok ervan’

Afschuwelijke taal, vindt Angela. “Ik schrok daar nogal van. Maar laat ik hier nu maar niet over Pim Fortuyn en Theo van Gogh beginnen.”

Als er bij Ongehoord Nederland op zo’n ‘opruiende en demoniserende manier’ werd gesproken over de Denk-achterban, was het publieke bestel te klein geweest, schrijft de opiniediva. “Het gaat me om de ontstellende eenzijdigheid van Khalid & Sophie. Díe stoort me. Werken daar journalisten of actievoerders?”

Bredere talkshow

Angela bedoelt die vraag retorisch. Ze vindt dat Khalid en Sophie er veel te veel alleen voor hun eigen achterban zijn. En om 19.00 uur op NPO 1 is er een bredere talkshow nodig, stelt ze. “Niet alleen voor de wereldvreemde bewoners van de grachtengordel die in de financiële positie zijn om Groenlinks-PvdA te stemmen.”

PVV-stemmers krijgen geen normaal podium in het programma, aldus Angela. “Één troost: niet alleen de inhoud van Khalid & Sophie, maar ook de kijkcijfers zakken in rap tempo naar het niveau van M. We weten hoe dat is afgelopen.”

AD-column

De AD-column van Angela:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen