Angela de Jong verbaasd: ‘Ik zeg het wél in je face, Monica Geuze!’

Angela de Jong heeft er naar eigen zeggen geen énkele moeite mee om Monica Geuze recht in haar gezicht te vertellen wat ze van haar vindt. “Laat haar maar binnenkomen!”

Angela de Jong en Monica Geuze © RTL

De keuze voor Monica Geuze als het nieuwe panellid in The Masked Singer valt niet bij iedereen in de smaak. Het is geen slimme beslissing, vindt AD’s tv-columniste Angela de Jong. Zij noemt de nieuwe aanwinst ‘zwaar irritant‘. “Ik herhaal de vraag van mijn dochter nog maar een keer: ‘Waarom moest in hemelsnaam Monica Geuze daarin?'”

In Monica’s face

Monica vindt dat soort kritiek lastig, maar ze heeft ook het idee dat dit soort commentaren vooral leven bij mensen met een toetsenbord onder hun vingers. Zoals Angela dus. Zij zou dit echt nooit in haar face zeggen, denkt ze. “Angela, I dare you, maar ik denk niet dat als ik haar ooit in levende lijve tegenkom, dat ze dat alsnog tegen me gaat zeggen.”

Eh, weet Monica wel dat Angela hét perfecte voorbeeld is van iemand die geen enkele confrontatie uit de weg gaat? Ze maakte live op televisie ruzie met Johan Derksen, ging bij haar grootste criticaster Marcel van Roosmalen zitten en was op weg naar De Wereld Draait Door om in discussie te gaan met Gordon, die vervolgens last minute afzegde.

Angela reageert

Angela reageert nu op de uitlatingen van Monica. “Ja, ze maakt er van alles van wat ik volgens mij niet gezegd heb, maar ik snap de toevoeging van haar bij The Masked Singer gewoon niet en ik vind haar ook niet zo heel leuk in dat programma”, zegt ze in het BNR-programma The Friday Move.

De columniste vervolgt: “Laat ik de bal bij mezelf leggen: ik ben nogal conservatief en behoudend, dus als ik heel graag een programma kijk en dat is gewoon goed met de vier mensen in de jury die daar zitten, dan zou ik zeggen: klooi er niet te veel aan.”

Op m’n zenuwen

De toevoeging van Monica is echt een misser, vindt Angela. “Dingen die goed zijn, zijn goed. Dan kun je hooguit een beetje aan de knoppen draaien, maar ik vind haar toevoeging gewoon niet… Ik snap wel dat RTL het doet, want het is voor de jonge doelgroep, maar ze werkt mij enigszins op m’n zenuwen.”

Gastheer Wilfred Genee: “Maar als ze hier binnen zou komen, dan zou je het gewoon recht in d’r gezicht zeggen?”

Angela: “Laat haar maar binnenkomen!”

‘Daar is ze!’

Wilfred doet vervolgens net of Monica in de studio is: “Nou, daar is ze dames en heren: Monica Geuze! O nee, dat is toch niet geregeld.”

Angela lachend: “Ik vond het wel echt iets is… Ik las het en ik dacht: als Wilfred dit kan produceren, dan gaat hij in elk geval regelen dat ze binnenkomt.”

Wilfred: “Ik las het te laat! Ik dacht: shit, dit hadden we moeten produceren!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Angela de Jong het durft om Monica Geuze recht in haar 'face' te zeggen wat ze vindt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen