Jan Jaap van der Wal reageert heel clichématig op horrorcijfers

Wat Linda de Mol níet lukt, lukt Jan Jaap van der Wal wél. Althans, dat hoopte hij. Helaas is ook zíjn serie over de televisiewereld een verschrikkelijke flop. En daar reageert hij clichématig op…

Jan Jaap van der Wal © AvroTros

Na het floppen van de Linda de Mol-serie Five Live zou je verwachten dat televisiemakers het wel even uit hun hoofd laten om een dramaserie te maken over hun eigen wereld, maar niets is minder waar. Jan Jaap van der Wal is momenteel op zender met de serie Voor De Show en het scoort allemaal echt heel erg belabberd.

Jan Jaap reageert

Voor De Show trapte vorige week af met 439 duizend kijkers op ’s lands meest bekeken tv-zender NPO 1 en daar heeft kijkcijferautoriteit Tina Nijkamp een vernietigend stukje over geschreven. En daar mocht Jan Jaap gisterenavond op reageren in de talkshow Khalid & Sophie, na een vraag daarover van Khalid Kasem.

Khalid: “Als talkshowhost moet je ook een dikke huid hebben. Er wordt veel over je geschreven en gezegd. De kijkcijfers… Jij was natuurlijk ook de afgelopen week… Er werd veel geschreven over dit programma. Doe je iets met die kritiek ook nog verder in de talkshow.”

Kinderachtig

Jan Jaap reageert heel clichématig op zijn lage kijkcijfers. Het heeft nog tijd nodig etcetera. “Nou ja… Ik wil het ook weer niet te persoonlijk en kinderachtig maken, maar alleen je moet wel gewoon überhaupt…”

Hij vervolgt: “Bij nieuwe dingen vind ik dat je het altijd een kans moet geven, je moet gewoon kijken: wat doen deze mensen en waarom doen ze dat, hoe ontwikkelt zich dat? In die tijd ben ik tenminste wel opgegroeid. Het is een ongelooflijk hartstikke leuk programma, echt waar.”

Hartstikke leuk

Het is écht leuk, aldus Jan Jaap. “We nemen het op, snap je, dus ik heb er al vier opgenomen. Ik weet wat er gaat komen. Het wordt echt krankzinnig. Geef het gewoon de tijd. Het is hartstikke leuk om naar te kijken.”

Nou, de kijker is duidelijk minder enthousiast, want de kijkcijfers zijn gisterenavond behoorlijk ingezakt, meldt Tina. Ze schrijft op haar analysekanaal: “Wat een horrorjaar voor NPO 1. Welk nieuw programma werd wel een kijkcijferhit? Het is jammer genoeg zoeken naar een speld in de hooiberg. Voor De Show is namelijk ook definitief geen kijkcijferhit.”

Door het ijs

Het gaat echt slecht, aldus Tina. “Na de al lage 439 duizend kijkers van vorige week, is de show van Jan Jaap van der Wal (die te veel lijkt op Five Live van Linda de Mol en denk te veel gericht op mensen uit Amsterdam) nu definitief door het ijs gezakt met maar 366 duizend kijkers. Ondanks de promo bij Khalid & Sophie.”

Jan Jaap scoort ook slechts 7,8 procent marktaandeel in de commerciële doelgroep 25 tot 54 jaar. “Dit komt niet meer goed. De NPO 1-kijker heeft gesproken en kan zich hier te weinig mee identificeren.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Jan Jaap van der Wal stelt dat zijn serie heel goed is, maar de kijkcijfers zeggen wat anders. Wie heeft er gelijk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen