Patty Brard bekent outfitplagiaat: ‘Geïnspireerd door Monica Geuze’

Patty Brard bekent dat gemakzuchtige inspiratie de reden is dat ze vrijdagavond op televisie verscheen in de blouse van Monica Geuze. “Ik geef ruiterlijk toe dat ik die blouse heb gezien bij Jinek.”

Patty Brard en Monica Geuze © Shownieuws

Drie dagen nadat Monica Geuze aan tafel verscheen bij Eva Jinek in een peperdure roze blouse van Rotate, had Patty Brard hetzelfde kledingstuk ineens ook aan achter de desk van Shownieuws. Heeft haar styliste liggen slapen? Deelt iedereen in Hilversum dezelfde garderobekast? Of is hier iets anders aan de hand?

Outfitplagiaat

Patty kwam er gisteren op terug in de showrubriek. Ze bekent outfitplagiaat te hebben gepleegd. “Er was heel wat om te doen. Ik had gisteren een roze bloesje aan, wat Monica Geuze van de week bij Eva Jinek ook aan had.”

Ze vervolgt: “Ik geef gewoon ruiterlijk toe dat ik zat te kijken en dacht: Jezus, wat een leuk bloesje, dus ik ben vreselijk gaan zoeken en gaan scrollen en ben van de week zelf naar een groot warenhuis gereden en heb datzelfde bloesje gekocht en ik had het toevallig gisterenavond aan. Iedereen zei: owhoehuwow (maakt gekke geluiden, red.).”

Arme styliste

Collega Bart Ettekoven wijst erop dat de styliste van Patty dus onschuldig is. “Iedereen dacht dat jouw styliste had liggen slapen, want die kreeg eigenlijk een beetje de schuld.”

Patty: “Die arme lieve Kelly, mijn styliste, die kreeg de schuld, maar die heeft alleen maar opgespoord waar ik het kon kopen en ik had het gisteren toevallig aan. Ik dacht: ik verkleed me ook eigenlijk niet, ik hou hem aan, want ik vond hem zo leuk.”

Dezelfde smaak

Het is volgens Patty wel een gotspe dat er ophef ontstaat als twee vrouwen dezelfde blouse dragen. “Er schijnt iets te zijn dat wij dames dan niet hetzelfde aan mogen in dezelfde week.”

Bart: “Je ziet heel vaak op feestjes dat het ook wel eens misgaat, toch?”

Patty: “Ja, maar luister: je kunt ook twee meiden hebben die een beetje dezelfde smaak hebben, zoals Monica en ik dat inderdaad hebben.”

Geen enorme vijver

Het gebeurt wel vaker, legt Patty uit. “Dat had Dyantha Brooks ook een keertje met Marieke Elsinga. Dan hadden ze ook hetzelfde bloesje aan. Die stylistes kunnen ook niet in enorme vijvers lopen vissen, want je hebt maar een aantal winkels die natuurlijk onze kleding aanleveren.”

Is Monica boos over Patty’s outfitplagiaat? Nee. “Ze vond het superleuk.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u Patty Brard een goede optie vinden voor de jury van The Masked Singer?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen