Hélène Hendriks krijgt volop steun na grove belediging: ‘Jaloezie!’

De populariteit van Hélène Hendriks is onmiskenbaar enorm. Ze wordt overláden met steunreacties na de keiharde aanval van podcastmaker Stéphanie Hoogenberk. “Dit is jaloezie.”

Hélène Hendriks © SBS, Shitshow

Hélène Hendriks ligt de laatste tijd behoorlijk onder vuur vanwege de ietwat luchtige manier waarop ze reageert op grensoverschrijdend gedrag. Dat zorgt ook voor ergernis bij schrijfster Stéphanie Hoogenberk, die in haar podcast vollédig losgaat op de presentatrice. Ze bekritiseert met name het uiterlijk van Hélène. “Blonde del!“, roept ze.

Blonde del

Hoewel de podcast van Stéphanie een ironische ondertoon heeft, is het meer dan duidelijk dat ze op persoonlijk vlak echt he-le-maal niets heeft met Hélène. “Ik heb een hekel aan dit soort vrouwen. Echt een verschrikkelijke hekel”, zegt ze onder meer. En: “Ik ken dit soort vrouwen niet gelukkig, ik wil ze niet in mijn nabije omgeving hebben.”

Het schiet bij veel mensen in het verkeerde keelgat dat Hélène ook wordt aangevallen op zaken als haar zilveren oorringen (‘die heeft zij nog als enige in Nederland’) en ze een ‘blonde del’ en zelfs een ‘h*er’ wordt genoemd. Áls dat al ironisch bedoeld zou zijn, dan kun je je natuurlijk wel afvragen of dat niet onnodig kwetsend is.

Jaloezie

Het zal Hélène in elk geval goed doen dat ze op Twitter overspoeld wordt met steunreacties. “Vermoedelijk zit er best wat jaloezie achter de haat op vrouwen met licht jongensachtige (maar niet té) trekjes”, twittert Christina.

Louise hoopt dat Hélène zich niet laat kisten door dit soort kritiek. “Hélène blijf aub zoals je bent. Trek je niets aan van alle shit die ze uitkramen. Ik vind je top.”

Nathalie hekelt Stéphanie: “Wat is die vrouw jaloers zeg!! Wat laat je je dan kennen…”

En Thorvald: “Jaloezie, afgunst en vals vrouwengemekker. Hélène Hendriks is gewoon, leuk en lekker direct.”

Echt heel onaardig

Stéphanie gaat te ver, vindt Nathalie. “Zo, hallo zeg! Ik vind dit echt heel onaardig. Beetje losgaan omdat iemand zilveren in plaats van gouden oorringen in heeft… Je kunt niet de hele wereld leuk vinden, Steph.”

Ene Robert daarop: “Wie is Stephanie Hogenbirk? En ja Hendriks is one of the guys, dat maakt haar ook iemand die zich prima kan handhaven op de apenrots. Leuke vrouw ook. Ik proef wat kift.”

Nathalie weer: “Kennelijk was het satire in een podcast. Ze stuurde een dm naar me. Tja, ik heb geen tijd voor podcasts.”

Who run the world?

Sterjournalist Dieuwertje Kuijpers merkt op dat ‘mensen die denken dat als vrouwen de wereld zouden runnen deze er vreedzamer uit zou zien’ eens de uitspraken van Stéphanie moeten lezen.

Ene Bridget spreekt vervolgens van ‘afgunst’ en schrijfster Stella Bergsma, die de strontkar wel gewend is, vindt het commentaar op Hélène nóg meevallen. “Nou, als dat alles is…”

Er zijn ook mensen die in de bres springen voor Stéphanie. Zo stelt Roberto dat haar uitspraken ‘zonder context worden geplaatst als clickbait of om te shockeren’. Hij vindt Stéphanie en haar collega ’twee grappige podcastmakers, die overigens een punt hadden’.

Shitshow

De pittige uitspraken van Stéphanie over Hélène zijn onderstaand te beluisteren (vanaf minuut 15:40):

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen