Johan Derksen vermorzelt Hélène Hendriks-basher: ‘Wat een tr*t!’

Johan Derksen gaat helemaal los op Stéphanie Hoogenberk, de schrijfster die Hélène Hendriks zo te grazen heeft genomen. Hij is flink pissig. “Wij noemen haar toch ook geen stoeph**r ofzo?”

Hélène Hendriks, Stéphanie Hoogenberk en Johan Derksen © SBS 6, NPO

Stéphanie Hoogenberk, columnist voor onder meer LINDA., heeft een podcast waarin ze samen met een collega allerlei ergernissen bespreekt: De Shitshow. Ze zetten het allemaal vrij stevig aan, maar menen het wel. “Het schept ook een band om iets af te zeiken”, legde ze een tijdje geleden uit in de Volkskrant. “We hebben nog nooit klachten gekregen.”

Blonde del

Nou, maak je borst maar nat, want Johan Derksen beukt er nu frontaal op in met zijn sloopkogel. De voetbalanalist vindt het schandalig dat Stéphanie zijn geliefde collega Hélène Hendriks een ‘blonde del‘ en zelfs een ‘h*er’ noemt. De presentatrice heeft al tal van steunbetuigingen ontvangen en nu grijpen ook haar VI-collega’s in.

Wilfred Genee stipt het verbale geweld aan in de Vandaag Inside van gisterenavond. “Hou je van blonde dellen, René, of niet?”

Collega René van der Gijp eerst grappend: “Nou, ik heb wel een periode gehad dat ik er echt wel in zat, ja.”

Dan serieus: “Ik word er zo moe van, weet je. Al die mensen met al die podcastjes en dan is er weer één met een podcastje waar nog nóóit iemand van gehoord heeft.”

Shitwijven

Wilfred kent Stéphanie ook niet. “Ja, ik weet niet wie het is.”

Allemaal voor de aandacht, aldus René. “Ja, Shitwijven, weet ik veel, en die noemen dan weer Hélène een blonde del en dat wordt dan weer door iedereen opgenomen en overgenomen en dan heeft iedereen weer… Dan denk ik: joh, laat gaan, zo’n meisje is maar met één ding bezig: vijftien luisteraartjes erbij te krijgen.”

Wilfred: “Stéphanie Hoogenberk.”

Johan daarop: “Ik heb ze even gegoogeld, want ik had nog nooit van dat mens gehoord.”

René: “Ik heb ze ook gegoogeld. Ik had ook nog nooit van ze gehoord. Schrijft een boekje.”

Bol van jaloezie

Johan vindt dat Stéphanie een te grote broek aan trekt. “Ze heeft wel eens een verhaaltje gemaakt voor Hard Gras. Daar worden er 1.500 van verkocht. En ze heeft wel eens wat voor LINDA. gedaan en ze schijnt een boekje geschreven te hebben, maar als je géén boekje geschreven hebt in Nederland dan ben je al een bijzonderheid.”

Hij vervolgt: “En die mevrouw zegt dan helemaal bol van de jaloezie dat soort dingen, weet je wel.”

Wilfred: “Maar is het nou satirisch bedoeld of niet? Ze heeft het over h*er en del.”

Johan: “Nee, dat is helemaal geen satire. Ze bedoelde het zo.”

Geen satire

Wilfred dacht even dat dit gewoon een grap was van Stéphanie. “Bedoelde ze het echt zo?”

Johan: “Ja. Alleen omdat Hélène bagatelliseerde dat er bij de NOS een beetje overdreven wordt wat er gebeurd is. Dat mag zij toch vinden?”

Wilfred: “Oké, ik dacht: het zal wel satirisch bedoeld zijn.”

Johan: “Nee, dat is geen satire, nee.”

René: “Nee. Het heeft ook te maken dat zo iemand wat meer luisteraartjes voor die podcast zoekt.”

Johan: “Al die podcasts staan vol met gekke kreten.”

Tof wijf

Gekke kreten gooit Johan er ook wel eens uit, maar, zo geeft hij toe: “Het is ook een soort gevoel van solidariteit met Hélène, weet je wel.”

René: “Dat is ook zo. Dat is een lieverd man.”

Johan: “Dat is gewoon een tof wijf en die is niet zo kinderachtig en niet van de woke en die wordt dan door zo’n tr*t tot op het bot beledigd. Wij noemen haar toch ook geen stoeph**r ofzo?”

Fragment

Het fragment uit Vandaag Inside:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen