‘Linda de Mol heeft ontslag Hélène Hendriks-basher goedgekeurd’

Linda de Mol heeft het ontslag van Hélène Hendriks-basher Stéphanie Hoogenberk zonder twijfel goedgekeurd, zegt juicekoningin Yvonne Coldeweijer. “Natúúrlijk bellen ze haar dan!”

Hélène Hendriks, Stéphanie Hoogenberk en Linda de Mol © SBS, RTL

Stéphanie Hoogenberk is ontslagen als columnist van de LINDA. omdat ze Hélène Hendriks in haar podcast een ‘blonde del’ heeft genoemd. Het ontslag is medegedeeld door redactiechef Rianne Meijer en in de media verdedigd door Karin Swerink, die samen met Linda de Mol de hoofdredactie vormt. “Hoe ze over vrouwen spreekt past niet bij de LINDA.”

Approved by Linda

Dit is sowieso door Linda geautoriseerd, denkt juicekoningin Yvonne Coldeweijer. Zij zegt in haar podcast De Juice Show: “Zou zij daar Lin voor hebben gebeld? Ik denk het wel. Natuurlijk! Als ik een manager heb in mijn bedrijf, dan gaat die mij wel bellen voordat ze iemand eruit werken hoor. Lin heeft het gewoon approved.”

Ze vervolgt: “Linda heeft dat gewoon goedgekeurd, dat weet ik zeker, dus die zegt: ‘Hé, Stéphanie, jij mag andere vrouwen niet uitschelden voor blonde del, want women support women.’ Maar Linda haar vriend mag even lekker voorkomen vanwege verkrachting! Ja, sorry, het klinkt misschien een beetje cru, maar het is ook heel cru.”

Vals en gemeen

Co-host Mark Koster, bekend als mediajournalist, vindt het vals van Linda. “Linda, ik had je hoog zitten. Ik dacht en ik hoopte dat je ernaar geluisterd had en dat je wist dat het ironie was. Dat je het argument gebruikt dat zij niet solidair is aan andere vrouwen, vind ik het meest valse, gemene wat je kan zeggen. Stéphanie is juist wél solidair.”

Yvonne: “Sowieso dat hele ‘women support women’… Hoezo mag zij dat niet over andere vrouwen zeggen? Als het over een man was, dan mocht het wel ofzo? Wat zijn dit voor mensen? Bluh! Waarom moeten vrouwen het voor de vrouwen opnemen? Waarom? Zijn wij zwakker dan anderen ofzo? Nee! Wat nou! NEE!”

Blonde del

Het is echt overdreven dat Stéphanie de laan uit is gestuurd, vindt Yvonne. “De vrijheid van meningsuiting geldt voor iedereen. Zij mag iedereen een blonde del noemen wie ze maar wil. Zolang het niet in dat blad is – dat kan ik me voorstellen – maar het was in een podcast!”

Yvonne is fan van Stéphanie. “Stéphanie weet niet dat wij haar onze vriendin vinden, maar dat vinden wij wel. Ze heeft heel veel humor en is ook grappig. Het leuke vind ik dat Stéphanie zeg maar dingetjes uit het leven pakt waarvan je niet wist dat je je daar ook aan ergert, maar als zij dat dan zegt, dan denk je: ja, inderdaad! Dat vind ik leuk.”

En Karin Swerink? Die kan van Yvonne de rambam krijgen. “De blonde del van Linda.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen