LINDA. heeft geen spijt van ontslaan Hélène Hendriks-basher

Karin Swerink, samen met Linda de Mol hoofdredacteur van de LINDA., heeft geen spijt van het ontslag van Hélène Hendriks-basher Stéphanie Hoogenberk. “Dit past niet bij ons blad.”

Hélène Hendriks, Stéphanie Hoogenberg en Karin Swerink © SBS, RTL, MAX

Stéphanie Hoogenberk, schrijfster en tot voor kort columnist van de LINDA., heeft Hélène Hendriks in haar podcast onder meer een ‘blonde del‘ en een ‘h*er’ genoemd. De presentatrice kreeg direct veel steunbetuigingen, waarna ook de mannen van Vandaag Inside voor haar in de bres sprongen. Zij noemden Stéphanie een ‘tr*t‘.

Stéphanie ontslagen

Vlak na de uitspraken van Stéphanie werd ze aan de kant gezet door de LINDA., maar dat vinden de mannen van VI – net als veel anders critici – echt veel en veel te ver gaan. Het ontslag is ‘belachelijk‘, meent Johan Derksen.

Toch blijft hoofdredacteur Karin Swerink achter de beslissing staan, zegt ze in een reactie aan Villamedia. “Wij hebben Stéphanie inderdaad vorige week gemeld dat we gaan stoppen met haar columns voor LINDA. Dat heeft niet alleen te maken met haar opmerkingen over Hélène Hendriks die ze vorige week deed in haar podcast.”

Vaker gewaarschuwd

Karin stelt dat Stéphanie al vaker gewaarschuwd is. “Wij hebben Stéphanie al eerder en vaker laten weten dat wij de manier waarop zij over andere vrouwen spreekt in haar podcasts, en dan vooral de toon, niet bij LINDA. vinden passen.”

Het is volgens haar niet zo dat Stéphanie monddood wordt gemaakt. “Zij mag natuurlijk zeggen wat ze wil, daar willen we ook helemaal niet op ingrijpen, maar wij mogen ook vinden dat dit niet past bij wie wij zijn als blad.”

Geen reactie

Zelf wil Stéphanie nog steeds geen reactie geven. “Ik wil het voor nu laten rusten en zal te zijner tijd wellicht mijn kant van het verhaal doen.”

Ook Hélène heeft een week na het ontslag van Stéphanie nog steeds niet op de delrel gereageerd, terwijl ze sindsdien al meerdere keren op televisie is geweest en ook sociale media tot haar beschikking heeft.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen