Hélène Hendriks nog nooit zó grof beledigd: ‘Je bent een DEL!’

Hélène Hendriks krijgt de laatste tijd flink wat drek over zich heen, maar zo grof beledigd als nu werd ze nog nooit. Schrijfster Stéphanie Hoogenberk haalt haar compléét door de mangel. “Blonde del!”

Hélène Hendriks en Stéphanie Hoogenberk © SBS, NPO

Het zorgt nu al een poosje voor ergernis dat Hélène Hendriks altijd vooraan staat om grensoverschrijdend gedrag te bagatelliseren. Ze wordt door Yvonne Coldeweijer een pick-me girl genoemd, terwijl anderen haar verwijten iets te veel himpathy te vertonen. En daar komt nu bulldozer Stéphanie Hoogenberk over heen.

Blonde del

Stéphanie gaat in haar podcast De Shitshow echt vollédig los op Hélène. “Hélène Hendriks is die blonde del en die heeft als enige nog in Nederland – dat vind ik uniek – heel grote oorringen in. Zilver. Als je blond bent, moet je gewoon gouden oorringen doen en niet zilver. Dat is gewoon heel flets. Dan heeft ze ook altijd het haar hetzelfde.”

Hoe dan? “Dat is zeg maar achter een klein beetje verhoogd, helemaal met haarlak ingespoten en dan zo’n half staartje. Dan heeft ze nog wat oogschaduw op. Dat doet er eigenlijk allemaal niet toe, maar kijk… Professioneel vind ik Hélène Hendriks supergoed, daar ben ik eerlijk in. Ik vind haar ongelooflijk goed presenteren.”

Vreselijke vrouw

Zowel in HLF8 als Vandaag Inside doet Hélène het goed, vindt Stéphanie. “Nu komt mijn minpunt over Hélène: ik vind dat deze del… Ik vind dat Hélène een vreselijke vrouw is. Persoonlijk lijkt zij mij verschrikkelijk. (…) Hélène is iemand die over (…) Tom Egbers en Jack van Gelder dingen zegt als: ‘Ja, mij zou het niet raken, maar dat ben ik.’”

Het is volgens Stéphanie inderdaad het gedrag van een pick-me girl. “Jij bent jezelf aan het voordoen als een lekker wijf met wie je pizza kunt eten, bier kunt drinken. Je kunt eigenlijk met Hélène alle kanten op. Een kaars erin stoppen, het maakt haar niet uit. Kijk, zíj vindt het geen belediging.”

Gevaarlijke vrouw

Stéphanie stelt dat Hélène de vieze praatjes van Danny Nelissen ook al heeft goedgepraat. “Ze zegt: ‘Ík zou het grappig vinden.’ Dus Hélène is iemand… Dat vind ik een gevaarlijk soort vrouw. Het is ‘one of the guys’, zo profileert zij zich. Kitty Herweijer heeft er een andere term voor: pick-me girl. Ik heb een hekel aan dit soort vrouwen. Echt een verschrikkelijke hekel.”

Zó, dat is allemaal behoorlijk pittig. Maar daar houdt het niet op. “Zij praat eigenlijk alles goed wat in dat NOS-artikel staat. Bij alles zegt ze: ‘Míj zou het niet uitmaken.’ Afgelopen vrijdag was ze weer op televisie. Die h*er.”

‘Die h*er’

Huh? Die h*er?! “Ja, het maakt haar niet uit”, zegt ze daarover. Dan: “En ik moet eerlijk zeggen dat ik het wel héérlijk vind om naar haar te kijken. Het is een fascinatie. Ik ken dit soort vrouwen niet gelukkig, ik wil ze niet in mijn nabije omgeving hebben, maar ik heb haar in het echt een keer ontmoet.”

Dat was bij een boekpresentatie van Marcel van Roosmalen in Arnhem. “Hélène deed toen de presentatie in een lakleren broek. Dat was heel mat. Het sloeg niet echt aan. Ik vond het een beetje rot toen. Ze kwam toen op een gegeven moment naast me staan aan de bar en toen zei ik tegen haar: ‘Was leuk.’ En toen reageerde ze er bijna niet op.”

Afschuwelijk, besluit Stéphanie. “Ik was echt een nobody en zo reageerde ze ook op mij. Ik vind Hélène ontzettend vervelend, maar ik kijk dus wel graag. Professioneel gezien doet zij het heel goed.”

De Shitshow

De Shitshow over Hélène kunt u onderstaand beluisteren:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Hélène Hendriks wordt 'een blonde del' genoemd. Gaat dat te ver?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen