Hélène Hendriks spreekt met beruchte basher: ‘Dit vindt ze ervan’

Hélène Hendriks en haar beruchte basher Stéphanie Hoogenberk hebben via de app met elkaar gesproken over de ‘blonde del’-sneer. “We begrijpen elkaar nu beter, dus geen zorgen.”

Hélène Hendriks en Stéphanie Hoogenberk © SBS, MAX

Het sloeg in als een bom: Hélène Hendriks werd begin vorige week uit het niets ongekend grof beledigd. De tv-ster werd in een podcast vollédig met de grond gelijkgemaakt. Niet alleen werd ze bespot om het dragen van zilveren oorringen, ook werd ze uitgescholden voor ‘blonde del‘ en zelfs voor ‘h*er’. De dader? Stéphanie Hoogenberk.

Wat vindt Hélène?

Stéphanie werd direct van alle kanten aangepakt. Johan Derksen noemde haar in ’s lands meest bekeken talkshow een ‘tr*t‘ en tijdschrift LINDA. besloot haar per direct te ontslaan. Dat ontslag leidde vervolgens óók weer tot controverse, maar hoofdredacteur Karin Swerink heeft er geen spijt van. “Dit past niet bij ons blad.”

We hebben inmiddels zo’n beetje iedereen gehoord, maar wat vindt Hélène er zélf eigenlijk van? Stéphanie onthult dat nu in de nieuwste aflevering van De Shitshow, dat onmiskenbaar is uitgegroeid van niemendalletje tot volwaardige podcast vol shit en juice. “We hebben er even over zitten appen.”

Appen met blonde del

De afgelopen twee weken waren turbulent voor Stéphanie. Ze schrok er best even van toen haar uitspraken over Hélène het nieuws haalden, en dan vooral van de headlines die dat opleverde. “Er stond: ‘Hélène, je bent een del!’ Dus ik dacht: ik app haar even van: ‘Misschien heb je het gezien. Ik weet niet of je de podcast hebt geluisterd.’”

“Ik dacht: gewoon even checken. Nou, Hélène reageerde best wel snel met een heel leuke reactie. Heel sportief. Ze maakte zelfs nog een ehh… nou, vond ik, echt wel een goede grap. Ik laat het even in het midden allemaal. Ik vind dat tussen ons, maar ik dacht: volgens mij zijn wij oké en ik denk zelfs dat wij binnenkort een biertje gaan drinken.”

‘Ze begrijpt satire’

Hélène heeft er volgens Stéphanie helemaal geen moeite mee. “Zij is iemand die zowel satire begrijpt als iemand die kan incasseren. Dat vind ik eigenlijk het leukste kamp dat er is.”

Volgens Johan waren de uitspraken van Stéphanie helemaal niet satirisch. “Ja, er waren ook veel mensen die zeiden: ‘Satire? Ik hoor het niet!’ Nou, voor die mensen wil ik even de definitie van satire uitleggen. Satire wordt ook wel hekeldicht genoemd. Dat is een kunstvorm waarbij op humoristische wijze kritiek wordt geleverd op de maatschappij.”

‘Het is nu oké’

Stéphanie gebruikte Hélène als satirisch mikpunt omdat haar vaak wordt verweten wangedrag weg te wuiven. “Hélène Hendriks is een persoon, maar tegelijkertijd was het kritiek op het bagatelliseren van grensoverschrijdend gedrag. Dat is leuk, want daar heb ik ook even met Hélène over zitten appen. We begrijpen elkaar nu beter, dus geen zorgen.”

Ze vervolgt: “Wij hebben het er even over gehad en dit is verder nu oké, maar probeer even die definitie in je hoofd te houden als je denkt van: maar ik hoor de satire niet, want hun toon is toch wel heel serieus!”

Ontslag bij LINDA.

Tot slot benadrukt Stéphanie dat ze niet alleen vanwege haar uitspraken over Hélène is ontslagen als columnist van de LINDA. “Nee, het ging ook om andere dingen en dat is me per mail goed uitgelegd. Dat zij het niet fijn vinden om een columnist te hebben die andere vrouwen afvalt.”

Ah, die memo had Linda de Mol kennelijk gemist toen ze Angela de Jong ‘sneu’ en ‘intens vals’ noemde.

Shitshow

De nieuwste aflevering van De Shitshow kunt u onderstaand beluisteren:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Hélène Hendriks' zilveren oorringen zijn volgens haar basher een 'no go'. Wat vindt u?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen