Hélène Hendriks-basher krijgt steun van VI: ‘Ontslag is belachelijk!’

Wilfred Genee en Johan Derksen springen in de bres voor Stéphanie Hoogenberk. Zij vinden het véél te ver gaan dat de Hélène Hendriks-basher is ontslagen door de LINDA. “Het is belachelijk!”

Wilfred Genee, Johan Derksen, Hélène Hendriks en Stéphanie Hoogenberk © SBS 6, NPO

Hoewel de uitspraken van Stéphanie Hoogenberk over hun collega Hélène Hendriks volledig in het verkeerde keelgat schoten bij de mannen van VI, vinden ze haar ontslag als columnist van de LINDA. echt véél te ver gaan. Wilfred Genee, die zelf ook snoeihard is aangepakt door de schrijfster, noemt het ‘belachelijk’ .

‘Het is belachelijk!’

Wilfred bracht haar ontslag gisterenavond ter sprake in Vandaag Inside. Collega Johan Derksen daarop: “Belachelijk. Echt belachelijk. Een mediabedrijf dat cancelt… Dat kan helemaal niet! Dan moet je wat ruimdenkender zijn. Daar komt bij: als die mevrouw een goede columnist is, en ik las: dat was ze, dan moet ze daarop beoordeeld worden.”

En dus niet op een kreet in een podcast, vervolgt Johan. “Ik vind dat niets met elkaar te maken hebben. We moeten elkaar niet zo op woorden vangen, weet je wel, van: ‘Hij heeft dat gezegd! Opsodemieteren!’ Misschien is ze heel goed voor de LINDA. als columniste. Kijk, als ze niet functioneert als columniste, dán kan Linda zeggen: ‘We stoppen ermee.’”

Verbazingwekkend

De LINDA. vindt het kennelijk niet goed voor haar imago als een van de columnisten over Hélène spreekt als een ‘blonde del’. Zowel het blad als de presentatrice vallen onder het Talpa-imperium. Wilfred vindt het ontslag buitensporig: “Ik vond het verbazingwekkend toen ik het las heel eerlijk gezegd. Waar slaat dit op?”

Tafelgast Özcan Akyol: “Ik ook. Ze kan heel goed schrijven. Ze waren ook tevreden over haar. Er was wel eens iets eerder gebeurd met andere BN’ers, maar omdat nu de publieke opinie zo is van: dat kun je niet roepen, ‘blonde del’, is LINDA. – ik denk de hoofdredactie – gezwicht en hebben ze gezegd: ‘Die flikkeren we eruit.’ Ja, dat vind ik te makkelijk.”

De hoofdredactie van LINDA. wordt gevormd door Linda de Mol en Karin Swerink.

‘Lees LINDA. niet!’

Johan roept mensen op om de LINDA. niet meer te lezen. “Dan hoef je eigenlijk zo’n blad niet meer te lezen, want de geloofwaardigheid is helemaal weg. Je moet toch openstaan voor andermans meningen en andermans uitspraken? Doe niet zo lichtgeraakt!”

Wilfred: “Het slaat toch nergens op dat mensen gecanceld worden om zoiets? Dat is toch belachelijk?”

Johan: “Je maakt er een heel truttig land van. Dat iedereen ieder woord gaat wegen en dat dit soort programma’s niet meer kunnen.”

Grote rel

Wilfred: “Het is eigenlijk hetzelfde als met de kaarsrel. Het is toch belachelijk als je hierop iemand veroordeelt?”

Johan: “Maar dingen worden ook zo’n grote rel. Met die kaarsrel ook, weet je wel. Ik zat in het Journaal van acht uur, maar na drie dagen is het weer over, want dan is er een andere rel en even later schuift de minister-president hier naast me aan, dus het valt allemaal ook nog wel mee hoor. Maar het wordt door dat social media tot een rel verheven.”

Hélène heeft sinds Stéphanie’s ontslag al twee tv-optredens achter de rug, maar ze weigert om er iets over te zeggen. Ook op social media zwijgt ze. Ze maakt dus nadrukkelijk géén gebruik van de mogelijkheid om zich uit te spreken tegen de beslissing om de schrijfster te ontslaan.

Fragment

Het fragment:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen