Yesim Candan hekelt Johan Derksen: ‘Duckface? Karaktermoord!’

Yesim Candan beleeft een woede-explosie. De eendagsdemocraat gaat in gesprek met HP/DeTijd echt he-le-maal los op Johan Derksen. “Het is pure karaktermoord!”, roept ze.

Johan Derksen en Yesim Candan © SBS, NPO

Tegenwoordig kan Jan en alleman maar een zetel in de Tweede Kamer bemachtigen. Lucille Werner heeft vijftien jaar in de ballenbak van Lingo gegraaid en werd daarna opeens wakker in de CDA-fractie. En Catherine Keyl dan; die riep van de week terloops dat ze toch maar afziet van een zetel in het parlement. Zien ze dit soms als een uitje?

Gekkie met duckface

Yesim Candan dan. Zij is vooral bekend als de bestie van Ferry Doedens en van haar eenmalige kaarsoptreden in Vandaag Inside. Daarnaast schreef ze stukjes voor de website van RTL Nieuws. Maar goed, toch een soort BN’er. En hoppa: ze stond vorige maand gelijk op de kieslijst van D66. Op de elfde plek nog wel.

Na 24 uur stapte Yesim alweer op omdat er allemaal rariteiten uitlekten. Het gaarst? Dat ze heeft geflirt met Forum voor Democratie. Bij Vandaag Inside riep Johan Derksen dat hij er niets van begrijpt dat Yesim überhaupt op de D66-lijst is gekomen, omdat ze een ‘gekkie‘ zou zijn met een duckface.

Yesim helemaal woest

Nou, Yesim is daar dus echt hélemaal woest over. “Ik heb zoveel bedreigingen gehad. Intimidatie. Ze zijn bij mij thuis geweest zelfs. En nooit was ik bang. Maar ik kwam nu op een punt… Het begon al die dinsdag, toen was ik voor het eerst in mijn leven écht bang. Dat ik gewoon bij Vandaag Inside op zo’n vuile manier werd besproken, nee: afgemaakt.”

‘Pure karaktermoord’, noemt Yesim het in gesprek met HP/DeTijd. Eh, overdrijft ze nu niet een beetje? Haar interviewer Ton F. van Dijk: “Ik heb die uitzending gezien. Het was duidelijk dat ze kritisch over jou waren. Maar ik vond het niet een andere uitzending dan anders…”

‘Niet normaal!’

Yesim vindt van wel. “Na het beruchte kaarsincident, waar ik mij kritisch over Johan Derksen uitliet, mocht iemand mij in dat programma een ‘duckface’ noemen. Sinds wanneer is het normaal dat vrouwen zo worden gepakt op hun uiterlijk? Gebeurt dat ook bij mannen?”

Ze vervolgt haar tirade: “Misschien ben ik inderdaad naïef geweest, maar ik had dit zo niet verwacht. Ik werd op m’n karakter vermoord. Ik heb dat als heel heftig ervaren. Waarom hoeven zij over dit gedrag maatschappelijk geen verantwoording af te leggen, maar ik wel over een oude column?”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen