Yesim Candan boos na mediarel: ‘Ik ben op brandstapel gegooid’

Yesim Candan, bekend van haar eenmalige optreden in Vandaag Inside en als bestie van Ferry Doedens, is boos over de mediarel waarin ze is terechtkomen. “Op de brandstapel gegooid!”

Yesim Candan © SBS

Ze stond vorige week een paar uur op de kandidatenlijst van D66: de 48-jarige columniste Yesim Candan. Met haar elfde plek was de kans op een Tweede Kamerzetel klein, maar ze had een relatief hoge plaatsing voor iemand zonder enige politieke ervaring. Ze trok zich echter in no time terug toen bleek dat ze ook met Forum voor Democratie heeft geflirt.

Yesim gaat reageren

Yesim is nog steeds aan het bijkomen van de mediastorm waarin ze is terechtgekomen. Ze is behoorlijk verketterd. Zo heeft ze volgens Marcel van Roosmalen last van een niet te stillen aandachtshonger.

Het is haar allemaal niet in de koude kleren gaan zitten, laat ze weten op X. “Lieve mensen, ik was stil de afgelopen dagen maar uiteraard ga ik reageren. Mijn verhaal ga ik zeker vertellen. Ik snap dat er veel vragen zijn.”

Baantjeshopper

Veel mensen reageren cynisch. “Laat ajb zitten, niemand is benieuwd naar een wanhopige baantjeshopper”, zegt ene Jeroen.

Yesim daarop: “Jeroen bemoei met jezelf. Tenzij je vanaf je school nog steeds zelfde baan hebt.”

Ene Gladjakker: “Muhahahhahafsghahahahahah wist helemaal niet dat jij bij de FVD had gesolliciteerd tsjonge jonge zeg. Ik neem jou nooit meer serieus koekebakker.”

En Yesim weer: “Wie neemt jou serieus Kermit?”

Brandstapel

Mick de Vlieger, de man van Shownieuws-ster Dyantha Brooks, vraagt: “Ben je OK? 🤗”

Yesim daarop: “Ik ben mezelf aan het blussen Mick na de brandstapel. I will survive, maar makkelijk is het niet. Was wel heel leerzaam weer.”

Mick: “Je bent sterk! Take it easy en wees vooral gewoon trots op wie je bent. 💪 Fuck ‘em.”

Yesim: “Ben ik ook. Maar dit was too much op de man af.”

Hetze

Het mediarelletje lijkt een soort trauma voor Yesim. “Nee het is mij niet in de koude kleren gaan zitten. Vooral de hetze.”

Ene Shari: “Ik hoop dat je sterk overeind blijft en mild voor jezelf bent. Je wilt niet aan de zijlijn staan maar concreet iets doen voor je medemens. Dat is wat ik steeds proef. Daarbij is een politieke antenne niet iets wat je binnen een dag hebt.”

Yesim: “Ja, ik wil concreet iets doen voor de medemens absoluut waar.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Yesim Candan: gebakken lucht of meer dan dat?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen