Monique Smit geeft update over moeizame relatie met Jan Smit

Monique Smit heeft een nogal kille relatie met haar beroemde broer Jan Smit. Hoe gaat het inmiddels tussen de twee? “We komen niet vaak bij elkaar over de vloer, nee”, zegt ze afgemeten.

Monique en Jan Smit © RTL, William Rutten

Al zo’n vijftien jaar lang hebben Jan (37) en Monique Smit (33) een moeizame relatie met elkaar. Anderhalf jaar geleden zorgde Jan voor flink wat ophef door zich ijskoud over zijn zusje uit te laten tijdens een interview met RTL Boulevard. En de geschiedenis herhaalt zich: dit keer vliegen de ijspegels in het rond als Monique met zijn naam geconfronteerd wordt.

‘Nee, nee, nee, nee’

Monique is zwanger van een derde kindje en daar sprak ze gisteren over met RTL Boulevard-verslaggever Aran Bade. Hij wil vervolgens ook even weten hoe Jan heeft gereageerd. “Ja, nee, superenthousiast”, antwoordt ze.

Aran vervolgens: “Heeft Jan je nog tips gegeven? Die heeft zelf ook een druk gezin.”

Monique: “Nee, nee, nee, nee, nee, nee, nee. Nee, geen tips. Dat laten we lekker gaan. We weten dat het goedkomt.”

‘Over de vloer? Nee’

Aran daarop: “Komen jullie vaak bij elkaar over de vloer?”

Monique: “We komen niet vaak bij elkaar over de vloer, nee.” Daarna snel: “Nee, maar we zien elkaar regelmatig en helemaal prima.”

Oftewel: de twee kunnen elkaar nog steeds niet luchten of zien.

Familieruzie

Het dieptepunt van hun relatie was toen Jan besloot om Monique twee jaar lang te negeren. “Dik twee jaar heeft hij me niet aangekeken en niet tegen me gepraat. Helemaal niets”, zei ze eerder. Zij was toen 18 en ze gingen wel samen op tournee. “Maar dan praatte hij óók niet met me. Hoorde ik van iemand anders dat hij vond dat ik het leuk had gedaan.”

Op verjaardagen idem dito. “Dan keek hij iedereen aan, behalve mij. Hij negeerde mij gewoon. Op een gegeven moment ben je er zelfs aan gewend”, zei ze in Veronica Magazine. Uiteindelijk bracht zijn vrouw Liza de twee weer bij elkaar. “Toen heb ik ook voor het eerst zijn huis gezien, ik was nog nooit binnen geweest.”

Kleuterbonje

Jan en Monique hebben ook daarna nooit een warme familieband opgebouwd. Ze bekende in 2018 dat ze hem alleen ziet met Sinterklaas. En een jaar later bereikte hun relatie een nieuw dieptepunt toen zij opeens niet meer betrokken bleek bij hun gezamenlijke kinderproject De 2 Kleine Kleutertjes.

Toen de media wilden weten waarom dit is, reageerde Jan ijs- en ijskoud. “Vind ik het jammer dat zij daar niet in zit? Nee”, zei hij bijvoorbeeld. De deskundigen van RTL Boulevard waren in shock: “Hij praat gewoon ijskoud over zijn eigen zus. Dat vind ik best wel heftig om te zien. Gewoon kil en koud.”

Sindsdien zwijgt Jan over hun band. Vorig jaar rende hij weg toen er op de rode loper gevraagd werd naar zijn zus. “Dit is wel heel veelzeggend.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Als het moet, met wie zou u dan liever een avondje tafelen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen