Royce de Vries wil nooit meer contact met John van den Heuvel

Royce de Vries heeft er geen enkele behoefte aan om zijn onmin met John van den Heuvel bij te leggen. “Ik heb geen goede relatie met hem. Nee, dat komt ook niet meer goed.”

John van den Heuvel en Royce de Vries © NPO

Het is voor John van den Heuvel ongelooflijk lastig geweest om zich na de moord op Peter R. de Vries te realiseren dat ze hun ruzie nooit meer zouden kunnen bijleggen. De zwaar beveiligde misdaadjournalist praat daar regelmatig over in de media, laatst nog in het interviewprogramma van Beau van Erven Dorens. Hij was zelfs niet bij Peters afscheidsdienst.

Bonje met John

Royce de Vries, de zoon van Peter, is nog steeds helemaal klaar met John. Als hij te gast is in de BNR-show The Friday Move, merkt gastheer Wilfred Genee op: “Het lastige is… Ik sprak net met jou over iemand waar ik goed bevriend mee ben: John van den Heuvel. Die zie ik zo nu en dan. En ik zie aan jou dat er iets gebeurde.”

De presentator vervolgt: “Dat leverde bij jou geen goed gevoel op, merkte ik aan je. Ik vind het lastig om het aan te snijden, ik weet niet of je er iets over wil zeggen, maar bij John krijg je geen goed gevoel?”

Royce: “Nee, dat klopt inderdaad.”

Geen goede relatie

Wilfred: “Want ze waren gebrouilleerd uiteindelijk, jouw vader en John, omdat John heel boos was, zegt hij altijd, over het feit dat jouw vader een kroongetuige ging bijstaan. Dat vond hij hartstikke stom. Daar hebben ze strijd over gekregen en daarna hebben ze niet meer met elkaar gesproken.”

Royce: “Ehhh ja, dat is wel een heel korte samenvatting. Het lastige is dat het niet op één ding is terug te voeren ook. Het is een heel lang, ingewikkeld verhaal, maar inderdaad: ik heb geen goede relatie met hem.”

Wilfred: “Je voelt niet de behoefte om dat op te lossen, begrijp ik?”

Royce: “Nee, dat komt ook niet meer goed.”

‘Dat weet ik zeker’

Wilfred merkt dat Royce ontzettend stellig reageert. “Dat weet je zeker?”

Royce wil niets meer met John te maken hebben. “Dat weet ik zeker.”

Wilfred: “Dat wil je niet, omdat?”

Royce: “Omdat ik me daar nu beter bij voel. Er is gewoon te veel voor gebeurd daarvoor.”

Wilfred: “Het is zo gek, want ze waren best wel oké namelijk altijd. Dat maakt het zo raar.”

Royce: “Ja, dat is zeker raar. Het is wel op en af geweest hoor de band. Er is wel eens bonje geweest en dan weer een tijdje goed en dan uiteindelijk niet.”

‘Hij zit ermee’

Wilfred: “Van John weet ik dat hij er heel erg mee zit. Dat vertelt hij op tv, maar ook in privé. Dat hij zo graag had gewild dat hij het goed had kunnen maken voor die tijd.”

Royce: “Ja, maar dat was nooit goedgekomen tussen hem en mijn vader. Ja, dat weet ik zeker.”

Wilfred: “Daar is te veel voor gebeurd, waar je verder niet op door wil gaan?”

Royce: “Daar wil ik niet te veel over zeggen, ook omdat het niet per se op één ding is terug te voeren, maar het was nooit meer goedgekomen. Het is zeker verdrietig. Liever heb je dat niet, ruzie.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat John van den Heuvel het achter zijn ellebogen heeft?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen