Bas Smit en Nicolette van Dam beloven beterschap na faalconcert

Bas Smit en Nicolette van Dam keren terug met De Amsterdamse Zomer, dus zet de lauwe rosé maar vast klaar. Of toch niet? Het Insta-stelletje belooft beterschap voor de camera van Shownieuws.

Bas Smit en Nicolette van Dam © SBS 6

Het was vorig jaar zomer een van de grootste BN’er-schandalen: het mislukte Amsterdamse Zomer-concert van Bas Smit en Nicolette van Dam. Het was voor de aanwezigen een avond om nooit meer te vergeten, maar dan niet in positieve zin. Het was een regelrecht zooitje en bezoekers eisten massaal hun geld terug. Het Fyre Festival van de polder, riep men.

Lauw roseetje

Ondanks alle ellende kondigen Bas en Nicolette nu de terugkeer van hun concertserie aan. Ze stonden gisterenavond met z’n tweeën voor de camera van Shownieuws. De voice-over was opvallend genuanceerd: “Vorig jaar waren er veel klachten over de zaterdag. Er waren lange wachttijden en de wijn was aan het begin van de avond al op.”

Bas beaamt dat: “Ja, die zaterdag ging even helemaal mis bij de horeca. Dan sta je natuurlijk helemaal op scherp om dit jaar een klapper te maken en ervoor te zorgen dat iedereen zijn roseetje ijskoud heeft binnen een paar minuten.”

Bas grijpt in

Even later grijpt Bas in tijdens een interview met zijn goede vriend John Ewbank. Hij zegt op een gegeven moment, overigens zonder dat we de vraag te horen krijgen: “Je kan sowieso niks zeggen of Bas hangt in je nek natuurlijk met een of andere opmerking.”

Dan springt Bas opeens in beeld: “Die moet ik even overnemen, want nee, je stelde op een gegeven moment de vraag: wat verwacht je van dit jaar? Oké: John, wat verwacht je van dit jaar?”

Nicolette geeft dan het gewenste antwoord: “Gezelligheid!”

John: “Was het oké?”

Bas: “Eén groot feest, zoals vorig jaar. Lekker met z’n allen meezingen en heel veel plezier hebben.”

Marketing

Presentatrice Tooske Ragas reageert na het item wat cynisch. “Marketing is zijn middle name, hè? Als ze die rosé nú buiten zetten, dan blijft die gewoon koud tot juni, denk ik!”

Showkenner Frits Huffnagel: “Ik denk dat hij het zo accentueert omdat het vorig jaar wel echt een drama was. Dan heb je zó’n mooi feest en dan zijn mensen aan het klagen omdat je de catering niet goed hebt geregeld.”

Tooske: “Nou, voor wie het dúrft: de voorverkoop voor De Amsterdamse Zomer start dinsdag.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Verdienen Bas Smit en Nicolette van Dam een tweede kans?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Catherine Keyl vindt dat Gordon wel héél erg te koop loopt met zijn nieuwe geliefde. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen