John van den Heuvel haalt uit naar Peter R. de Vries: ‘Héél veel op tv’

John van den Heuvel is geen enorme fan van Peter R. de Vries. Hij vindt dat zijn collega bij RTL Boulevard wel héél vaak op tv verschijnt en vindt het onverstandig dat hij te veel petten op heeft.

John van den Heuvel en Peter R. de Vries © RTL Boulevard

Je zou denken dat John van den Heuvel en Peter R. de Vries als de bekendste misdaadjournalisten van ons land dikke vrienden zijn, maar niets is minder waar. John laat op Radio Veronica doorschemeren dat zijn professionele respect voor Peter de afgelopen jaren behoorlijk is afgenomen, al zegt hij dat niet zo concreet.

‘Héél vaak op tv’

John vindt dat Peter op televisie een beetje een manusje van alles is geworden. “Hij zit heel veel bij talkshows en op heel veel punten ben ik het niet met hem eens, maar hij kan heel veel dingen op zich wel goed verwoorden.”

Zelf heeft hij geen zin om een soort van Peter R. de Vries te worden die echt óveral aanschuift. “Ik schuif vooral aan als ik denk dat ik iets relevants kan toevoegen over een crime-onderwerp, maar ik ga niet ergens zitten met het idee dat ik anderhalf uur mijn mening moet geven over allerlei andere zaken.”

‘Mag je hem niet?’

Nieuwslezeres Florentien van der Meulen: “Dat klinkt alsof je hem niet heel erg graag mag.”

John: “We hebben wel eens een verschil van inzicht, laat ik het zo zeggen. Ook nu in de Marengo-zaak, maar hij doet in elk geval met veel bezetenheid en betrokkenheid zijn werk. We hebben daar wel een stevige discussie over gehad: of je bent misdaadjournalist of je bent advocaat of belangenbehartiger. Maar die twee dingen gaan lastig samen.”

Te veel petten

Florentien: “Hij heeft veel petten tegelijk, zeg je?”

John: “Ja. Je probeert informatie te vragen als journalist en dan schurk je niet tegen de onderwereld aan. Ik wil niet zeggen dat hij dat doet, maar het is naar het publiek dan niet duidelijk waar je staat of zit. Als hij iets zegt over Nabil B., zegt hij dat dan als belangenbehartiger of misdaadjournalist?”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen