Monica Geuze ziet zichzelf in Journaal: ‘Wat ís dit voor nieuws?!’

Monica Geuze sluit zich aan bij de critici die het wel héél overdreven vinden dat ze het Achtuurjournaal heeft gehaald. “Ik schaam me ook een beetje, want wat ís dit nou voor nieuws?!”

Monica Geuze en Rob Trip © YouTube, NOS

Het nieuws dat Monica Geuze gaat stoppen met vloggen heeft deze week zelfs het Achtuurjournaal met Rob Trip gehaald. Overdreven, riepen critici. “Weet jij nog waar je was toen je dit hoorde?”, klonk het cynisch. Anderen vonden dan weer dat deze critici Monica hiermee onnodig kleineerden.

‘Doe normaal!’

Nu blijkt dat Monica het stiekem wel eens is met die critici. “O my god, jongens. Ik had aangegeven te stoppen met vloggen op YouTube en ik kreeg een item in het Achtuurjournaal. O my god, ik vind het echt een freaking eer, maar ik schaam me ook een beetje, want wat ís dit nou voor nieuws?! Doe even normaal!”, zegt ze in haar TikTok-vlog.

Ze vervolgt: “Maar goed, echt superleuk en ik heb zoveel lieve reacties gekregen van iedereen eigenlijk. Ik was deze week gevloerd door griep.”

‘NOS goes Boulevard’

RTL Boulevard-gezicht Daan Nieber vindt dat de NOS de plank heeft misgeslagen. “NOS goes Boulevard eigenlijk. Ze nemen een beetje onze plek in. Daar moeten we voor oppassen”, zegt hij grappend.

Collega Bridget Maasland: “Ja, een beetje wel.”

Tik op vingers

Telegraaf-ster Wilson Boldewijn is een van de mensen die kritiek uitte op het NOS-item over Monica’s ‘vloxit’. “Ik wist wel dat zij bestond, maar ik wist niet dat zij zo groot was. Daar werd ik ook over op de vingers getikt.”

Collega Jan Uriot: “Ja, jij hebt daar een uitspraak over gedaan en ik was het helemaal met jou eens, want ik zat naar het NOS Journaal te kijken en zij openden ermee, dat zij gestopt is met vloggen. Ja, er zijn een hoop mensen die niet weten wat dat is hoor. Die denken: dat is een enge ziekte. Nee, dat is natuurlijk niet het geval.”

Hoe zou Jan (71) aan zijn generatie uitleggen wat vloggen precies is? “Het betekent dat je gewoon je hele leven tentoonspreidt op het internet en dat heeft Monica natuurlijk heel lang gedaan.”

Fragment

Monica over haar verschijning in het Achtuurjournaal:

@monicageuze

Dan maar een mega random weekvlogje op TikTok I guess?😅

♬ Calm LoFi song(882353) – S_R

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen