Liegt Tahmina Akefi over haar liefdesrelatie met Peter R. de Vries?

Er wordt steeds meer getwijfeld aan de integriteit van Tahmina Akefi, die volop de publiciteit zoekt als de laatste grote liefde van Peter R. de Vries. Was hun verhouding wel écht zo intens?

Tahmina Akefi en Peter R. de Vries © NPO, RTL

Tahmina Akefi treedt enorm op de voorgrond als de laatste grote liefde van Peter R. de Vries. Waar het allemaal zou zijn begonnen? Achter de schermen bij de talkshow Pauw, op dinsdagavond 29 september 2015. Hij schoof aan om over een misdaadonderwerp te praten, zij om te vertellen over haar ervaringen als voormalig asielzoeker.

Romeo en Julia

Wat er die avond gebeurde is volgens Tahmina van Romeo en Julia-achtige proporties. Ze zegt dat het universum even stilstond toen ze contact met elkaar maakten via de spiegel in de visagieruimte. Hij zou haar ‘de ware’ hebben gevonden, overal liefdesbriefjes voor haar hebben verstopt en nooit meer een ander hebben gewild.

Opvallend is dat er in april 2017, zo’n anderhalf jaar later dus, nog flink wat controverse ontstond over een filmpje van Peter die ‘betrapt’ werd in de woning van een dame in Hoorn, ene mevrouw E. “Hij kwam gewoon mijn vriendin n**ken, de vuile smeerlap”, zei haar woeste (ex-)vriend vervolgens in de Story.

‘Nooit over haar gehoord’

Kees van der Spek, een van de beste vrienden van Peter, zet nu in de juicepodcast van Omroep MAX vraagtekens bij Tahmina’s beweringen. “Het bijzondere is natuurlijk dat we haar tijdens die relatie niet gezien hebben. Nooit. Ik heb Peter ook nauwelijks over haar gehoord moet ik heel eerlijk zeggen.”

Hij vindt het niet kies dat Tahmina haar vermeende liefdesverhaal met Peter zo aan het uitmelken is. Ze gaat er zelfs een boek over uitbrengen. Kees: “Ik begreep dat het ook best heel vaak aan en uit was, dat het niet een constante relatie was. Ik denk dat ze het nu postuum heel groot maakt, maar ik vind het niet altijd heel fris wat daar gebeurt.”

Niet chic

MAX-baas Jan Slagter stoort zich eveneens aan Tahmina. “Ik vind het ook niet chic. Het is waar wat je zegt: wij wisten helemaal niet van haar bestaan. De bladen hebben er ook nooit mee uitgepakt ofzo. Hou het voor jezelf en praat erover met intimi.”

Kees lijkt erop te hinten dat Peters nabestaanden ermee zitten dat Tahmina zoveel intieme details over hem verspreidt. “Ze hield zich altijd afzijdig en nu opeens is ze heel erg op de voorgrond. Dat moet ze zelf weten, maar volgens mij brengt ze daar meer verdriet mee teweeg dan dat ze er iemand mee helpt ofzo.”

Verzint ze de briefjes?

Er wordt ook getwijfeld aan de bewering van Tahmina dat ze altijd liefdesbriefjes kreeg van Peter. Yvonne Coldeweijer stelt dat Tahmina in haar tijd bij de NOS ontslagen is, onder meer vanwege het treiteren van een collega via briefjes op het toilet. “Dan denk ik: hoe zit het dan met die andere briefjes?”, aldus mediajournalist Mark Koster in de podcast De Juice Show.

Daarop zegt Yvonne: “Ja, briefjes zijn een dingetje voor deze meid. Peter scheen haar ook allerlei briefjes te sturen, maar in hoeverre weten we eigenlijk zeker dat hij echt die briefjes heeft geschreven?”

Tahmina reageert

Tahmina heeft een reactie gegeven aan Shownieuws. Patty Brard: “Ze zegt dat ze het bedroevend vindt dat haar integriteit in twijfel wordt getrokken en dat ze samen met Peter al aan dit boek begonnen was en dat ze pas verder gaat reageren op aantijgingen als het boek in de winkels ligt. Dat komt bij mij over als: ik wacht eventjes omdat het boek dadelijk goed moet verkopen.”

Collega William Rutten, die Peter goed heeft gekend, daarop: “Ik moet eerlijk zeggen dat ik Tahmina’s interview toen in de krant al zeer opmerkelijk vond. Ik weet dat Peter zeer gesloten was, zeker over zijn privéleven. Ik denk nu wel van: misschien is het nu wel genoeg geweest. Ook nog een keer een boek…”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zit er een luchtje aan Tahmina Akefi? Verzint zij de intensiteit van haar liefdesrelatie met Peter R. de Vries?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen