Tahmina Akefi-roddels lijken waar: ’Oud-NOS-baas bevestigt álles’

Tahmina Akefi, de controversiële laatste vriendin van Peter R. de Vries, zou in haar tijd bij de NOS een vrouwelijke collega hebben getreiterd. “Hans Laroes, voormalig NOS-baas, bevestigt dat.”

Tahmina Akefi © WNL

De in opspraak geraakte Tahmina Akefi, die ervan beschuldigd wordt haar liefdesverhaal met Peter R. de Vries uit te buiten en te liegen over hun verhouding, heeft zich in haar jaren als redacteur bij de NOS – van 2007 tot 2011 – behoorlijk misdragen. Althans, dat stelt juicekoningin Yvonne Coldeweijer. Maar wat zegt de toenmalige hoofdredacteur ervan?

Tahmina’s pestbriefjes

Tahmina is geen zuivere koffie, vertelt Yvonne in haar podcast De Juice Show. “Ik hoorde dus van een spion die ook bij de NOS werkt dat de hele redactie daar niet te spreken is over Tahmina, omdat ze daar jarenlang schijnbaar een vrouwelijke collega heeft getreiterd en gestalkt omdat ze dus verliefd zou zijn geweest op die collega haar vriend.”

Wat heeft Tahmina uitgevreten? “Ze had dus schijnbaar hele nare en dreigende briefjes in het damestoilet gehangen, wat natuurlijk heel naar is. Dat is een soort pesten. Het is zelfs zó hoog opgelopen schijnt dat op een gegeven moment het ‘slachtoffer’ merkte dat een montage van haar was aangepast. (…) Er is gesaboteerd om die collega te grazen te nemen.”

Om die reden zou Tahmina uiteindelijk zijn ontslagen bij de omroep.

‘Hans Laroes bevestigt’

Mediajournalist Mark Koster, de co-host van Yvonne, heeft dit gecheckt bij Hans Laroes. Hij stopte begin 2011 als hoofdredacteur van de NOS. “Hij bevestigde na enigszins doorvragen dat zij – en dat is voor mij nieuws – is gewaarschuwd, een reprimande heeft gekregen vanwege de handelingen die jij in die briefjesaffaire beschrijft.”

Mark vervolgt: “Ik zei: ‘Is het onzin van die briefjes?’ Hij zei: ‘Nee, dat is geen onzin’, maar hij wil er verder geen details over verspreiden. Dus Hans Laroes bevestigt het aan mij. Ik vind het ook wel weer te waarderen dat hij dat niet ontkent.”

Doodzonde

En hoe zit het dan met de veranderingen in de montage? Dat blijkt om veranderingen in het draaiboek te gaan, vervolgt Mark. “Dat is een doodzonde. Dat mag alleen de eindredacteur doen, zeker vlak voor de uitzending. Dus op basis daarvan, wat jij zegt, zou dat ontslag zijn gevolgd, en ook dat wordt intern door de mensen bij de NOS bevestigd.”

Hij vervolgt: “Als we het even afpellen hebben we eerst Hans Laroes die bevestigt dat ze berispt is vanwege die briefjes, de tweede bevestiging van een andere bron is dat ze in dat draaiboek heeft lopen rommelen. Ik heb gehoord dat dat gebeurd is en dat ze daardoor ontslagen zou zijn. Daar hebben we dus twee bronnen voor.”

Wat zegt de NOS?

De huidige NOS-hoofdredacteur Marcel Gelauff wil volgens Mark niets kwijt over de affaire. “Ik ga er niets over zeggen”, zegt hij.

De omroep laat in een officiële reactie weten: “Over de arbeidsrelatie met individuele (oud-)medewerkers doen wij nooit mededelingen, dus ook nu niet.”

Volgens Mark liggen er echter al genoeg bevestigingen. “Jouw verhaal staat dus overeind. Dat van die briefjes is waar.”

De Juice Show kunt u beluisteren via Podimo.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Tahmina Akefi inmiddels meer bezig met haar rouwproces of geld verdienen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen