Pikant: Royce de Vries ontkent niet dat hij walgt van Tahmina Akefi

Royce de Vries, de zoon van wijlen Peter R. de Vries, deelt met bijzonder weinig woorden weer eens een flinke verbale klap uit aan de geplaagde Tahmina Akefi. “Jij ergert je dood aan haar, hè?”

Tahmina Akefi en Royce de Vries © NPO, BNR

Tahmina Akefi ontpopt zich een beetje tot de Rachel Hazes van haar generatie: er is werkelijk niets dat zij níet aangrijpt om aandacht te pakken met haar voormalige liefdespartner als excuus. Dan zit ze weer in een avondvullende docu, dan begint ze weer met Peters liefdesbriefjes te strooien, dan komt ze weer met een boek: het houdt maar niet op.

Ergeren aan Tahmina

Het enige dat nog mist is Peter & Tahmina: de musical. Daar zouden de andere nabestaanden van Peter pas écht gillend gek van worden, want één ding is zeker: die worden he-le-maal krankzinnig van die vrouw.

Wilfred Genee legt het Peters zoon Royce de Vries voor in zijn radioprogramma op BNR. Hij vraagt het hem op de man af. “Even een ding om uit de wereld te helpen: Johan roept altijd bij ons in de uitzending dat jullie je als familie doodergeren aan de ex-partner van Peter, Tahmina, is dat zo?”

Royce: ‘Eeehh…’

Het antwoord van Royce is veelzeggend. Na een dikke seconde stilte, reageert hij ongemakkelijk: “Ehmmm… Hahaha. Neh, nah, nee, ik ga daar niet hier uitspraken over doen over de banden die we hebben met ehh…”

Royce ontkent dus heel duidelijk niet dat hij helemaal gestoord wordt van Tahmina. Wilfred: “Oké. Ik denk: misschien kun je het even uit de wereld helpen omdat Johan het zo’n beetje elke uitzending roept als zij ter sprake komt.”

Tactisch

Daarop zegt Royce weer: “Ik heb haar boek gelezen en ik heb aan de uitgever gezegd wat ik daarvan vond en daar laat ik het bij.”

Wilfred weet genoeg. “Oké, dat is tactisch genoeg, toch? Daar heeft een goed verstaander meer dan voldoende aan.”

Royce: “In jouw woorden.”

Vreselijk meisje

René van der Gijp vindt het duidelijk, analyseert hij in Vandaag Inside. “Ja, hij vindt haar een enorme druiloor. En een enorm iemand die graag in de belangstelling staat. Dat zegt hij. Als hij het een leuk wijf vindt, dan zegt hij: ‘Nee, joh, luister, daar hebben we totaal geen problemen mee.’”

Collega Johan Derksen: “Een vreselijk meisje. Dat mens heeft het hele rouwproces gekaapt. Die kinderen hebben zich voorbeeldig opgesteld in die hele affaire en zij fietst er maar tussendoor.”

René: “Ja, zij had het tegenover zijn familie en zijn vrouw niet moeten doen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Tahmina Akefi over de rug van Peter R. de Vries beroemd probeerde te worden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen