Bram Moszkowicz basht Tahmina Akefi, reageert op Özcan Akyol

Bram Moszkowicz vindt dat Tahmina Akefi zich niet correct heeft gedragen op de afscheidsdienst van Peter R. de Vries. “Dat vond ik met name moeilijk voor zijn ex-echtgenote en zijn kinderen.”

Özcan Akyol, Tahmina Akefi en Bram Moszkowicz © NPO, SBS 6

Tahmina Akefi is behoorlijk controversieel omdat ze zichzelf zo gretig naar voren schuift als de grote liefde uit het leven van Peter R. de Vries. Volgens zijn nabestaanden was echter niet zij, maar zijn ex-vrouw Jacqueline de Vries de grote liefde uit zijn leven. Samen hebben ze immers ook twee kinderen gekregen.

Fantast of niet?

Het stoort de mensen met name dat Tahmina nu ook nog eens een slaatje probeert te slaan uit haar relatie met Peter. Ze heeft een heel boek over hun liefdesaffaire uitgebracht en beweert dat dat een idee was van Peter. Dat is vreemd, omdat Peter een hekel had aan roddelpers en vrijwel nooit uitspraken deed over zijn privéleven.

Özcan Akyol zegt echter dat hij met de uitgever van haar boek heeft gesproken en dat Tahmina geen fantast is. “Ik weet dat Peter R. de Vries zich heeft gemeld bij mijn uitgever in mei 2020 met het voorstel om een boek te schrijven met zijn geliefde. Hij had al vijf hoofdstukken geschreven en hij zei: ‘Dit moet onze coming-out gaan worden.’”

Beste vriend

Het is bijna niet voor te stellen dat Peter naar een uitgeverij is gestapt met het idee voor een boek over zijn privéleven. Klopt het wel wat Özcan zegt? Of heeft Özcans innige vriendschap met de baas van de uitgeverij hier wat mee te maken?

Het boek van Tahmina wordt uitgegeven door uitgeverij Prometheus en de baas daarvan, Mai Spijkers, ziet Özcan als zijn beste vriend. Ze hebben zelfs samen eens een dubbelinterview gegeven. Wordt Özcan voor het karretje gespannen om het imago van Tahmina te redden en de verkoop van het boek te stuwen?

Wat zegt Bram?

Bram Moszkowicz gaat er maar van uit dat Özcan de waarheid spreekt, zegt hij in Shownieuws. “Ik moet aannemen dat Eus zegt zoals het is. Ik wist niet van die relatie, maar dat hoeft natuurlijk ook niet. Dat hoefde Peter mij niet te vertellen”, zegt de oud-strafpleiter, die bevriend was met Peter.

Hij vervolgt: “Dus als het waar is wat Eus zegt en daar ga ik maar even van uit – dat hoeft niet altijd bij hem, maar in dit geval doe ik het wel – dan staat het haar natuurlijk volstrekt vrij om een boek te schrijven zoals ze dat heeft geschreven.”

‘Dat was moeilijk’

Toch blijft Bram kritisch over Tahmina. “Het enige waar ik wel af en toe aan moet denken is de dag van de begrafenis dat zij ervoor koos om liefdesbriefjes te delen via een scherm enzo en voor te lezen. Dat vond ik moeilijk. Dat vond ik met name moeilijk voor de ex-echtgenote van Peter en zijn kinderen, dat dat toen gebeurde.”

Hij vervolgt: “Daar had ik meer moeite mee, voor zover ik me er überhaupt een mening over mag aanmeten, maar dat doe ik dan maar heel even, dan met het schrijven van het boek. Dat staat haar volstrekt vrij, zeker als het is zoals ze zegt dat het is.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen