Tahmina Akefi ondanks steun Özcan Akyol wéér gebasht: ‘Scharrel!’

Tahmina Akefi blijft onder vuur liggen, ook nu Özcan Akyol het prime time op televisie voor haar heeft opgenomen. “Ze was gewoon een scharrel, zoals Peter R. de Vries er meer had.”

Tahmina Akefi en Peter R. de Vries © NPO, RTL

Ze noemt zichzelf de grote liefde uit het leven van Peter R. de Vries: journaliste Tahmina Akefi. De manier waarop ze aandacht en geld genereert met hun ‘liefdesverhaal’ wekt echter behoorlijk wat ergernis. Veel mensen denken namelijk dat ze helemaal niet zo innig was met de vermoorde misdaadjournalist als ze zelf beweert.

Tahmina onder vuur

Vooral het feit dat Tahmina na een tv-documentaire ook nog eens een boek heeft uitgebracht over haar liefdesleven met Peter zorgt voor veel irritatie. Zij beweert echter dat dat boek oorspronkelijk Peters plan was en dat hij daarvoor al naar een uitgeverij was gestapt. Dat verhaal wordt ondersteund door Özcan Akyol.

Özcan is goed bevriend met de baas van de uitgeverij in kwestie, Mai Spijkers, en bevestigt het verhaal van Tahmina. Critici vragen zich echter af hoe betrouwbaar die verklaring van Özcan is, omdat de uitgeverij er natuurlijk baat bij heeft dat Tahmina niet als een soort fantast wordt gezien.

Zwijgende Peter

Misdaadjournalist Henk Strootman, die Peter goed kende, is niet overtuigd door Özcan. “Ik heb gezien dat Özcan Akyol het voor haar opnam in Vandaag Inside. Tja, wat zal ik over haar zeggen?”, reageert hij in Nieuwe Revu.

Henk is niet overtuigd. “Ik vind dat zij het allemaal groter maakt dan het is, omdat ik Peter – net als Kees van der Spek –maar zelden over haar heb gehoord. Peter sprak wel altijd met heel veel genegenheid en liefde over zijn gezin, dus over Jacqueline (zijn ex-vrouw, red.) en hun kinderen.”

‘Gewoon een scharrel’

Het is zelden voorgekomen dat Peter iets te zeggen had over Tahmina, vervolgt Henk. “Als hij het wél eens over Tahmina had, dan kwam dat op mij over als een scharrel, zoals hij er wel meer had.”

Hij vervolgt: “Mede door alles wat er over haar naar buiten is gekomen, ook over die affaire bij de NPO, heb ik toch een beetje het idee dat het een aandachtskwestie is. Zij begon iets te worden doordat ze met Peter was en dat viel ineens weg; ik denk dat zij dat gat wil opvullen door ontzettend om aandacht te roepen.”

Wat zegt Kees?

Kees van der Spek wil inmiddels niets meer zeggen over deze kwestie. “Sorry, dit ga ik niet doen, daar brand ik mijn vingers niet aan. Ik heb helemaal geen zin in dat gezeik”, zegt hij als Nieuwe Revu hem belt.

Ook wil hij geen mening geven over Tahmina’s boek. “Ja, dat snap ik, dat jullie daar benieuwd naar zijn. Maar ik ga hier niet op in als je het niet erg vindt. Dat wespennest, daar heb ik geen zin in. Ik maak gewoon lekker televisieprogramma’s joh, dat vind ik veel leuker.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen