‘Linda de Mol, ga je ook nog sorry zeggen voor je vuilbekkerij?’

Linda de Mol wordt flink onder vuur genomen nu ze her en der brokjes laat vallen uit haar column over het Voice-schandaal. “Ga je ook je excuses aanbieden voor je vuilbekkerij?”

Linda de Mol, Jan Dijkgraaf en Beau van Erven Dorens © RTL

Het tijdschrift van Linda de Mol werpt de media nu al twee dagen op rij kruimels toe uit haar langverwachte column over het Voice-schandaal en het wangedrag van haar ex Jeroen Rietbergen. Het doel? Het stuwen van de losse verkoop van haar blad, dat in zwaar weer is geraakt. “Waar u een smeerlap ziet, ziet Linda een verdienmodel”, aldus GeenStijl.

Handen in onschuld

Linda kroop gisteren in de eerste passages uit haar column wederom in de slachtofferrol en in de brokjes van vandaag ontkent ze dat ze weer samen is met Jeroen Rietbergen. Morgen verschijnt het hele zes pagina’s tellende relaas, maar GeenStijl heeft de samenvatting al in handen: “Het is iedereen zijn schuld behalve die van Linda de Mol.”

Ook Jan Dijkgraaf, columnist en biograaf van de Meilandjes, mist bij Linda volledig de hand in eigen boezem. “Conclusie: jij wast je handen in onschuld en je bent zielig”, schrijft hij in zijn Briefje van Jan.

Vuilbekkerij

Jan vraagt zich vooral af of Linda in haar column ook excuses gaat maken aan alle critici die ze op een kinderachtige manier heeft ondergekotst. Zo noemde ze Beau van Erven Dorens, Rob Goossens en Youp van ’t Hek ‘sensatiezoekende opiniemakers’ en sprak ze over ‘die sneue, intens valse’ Angela de Jong als ‘de grote aanvoerster van deze bizarre hetze’.

“Ik weet dat je dankzij de ‘bescherming’ van je manager Xenia Kasper gewend bent aan louter slijmende ‘journalisten’ en ‘columnisten’ om je heen. Het is desondanks niet normaal hoe jij begin dit jaar tekeer ging tegen mediamensen die niet tot de Mol-kliek behoren en die gewoon feiten en hun mening opschreven of vertelden”, aldus Jan.

“Bied je hen in je editorial je excuses aan voor die vuilbekkerij?”

Slachtofferrol

Het zegt volgens critici heel erg veel dat Linda destijds sprak over een hetze. Het grootste schandaal in de Nederlandse tv-geschiedenis was net aan het licht gekomen en het lukte Linda niet om verder te kijken dan haar eigen positie. Ook nu, acht maanden later, blijft ze volgens deskundigen als Rob Goossens enorm hangen in de slachtofferrol.

Daar is Jan het mee eens. Hij vindt de slachtofferrol van Linda volstrekt misplaatst. “Je beweerde dat Vieze Jeroentje ‘voldoende kapot gemaakt is’. Je suggereerde dat jullie, de familie De Mol, ‘kapot moet omdat we rijk en machtig zijn’. Ga je daar nog op en van terugkomen?”

Juicekanalen

Ook de juicekanalen storten zich op Linda. Zo vindt Yvonne Coldeweijer het ‘vreemd’ dat Linda ineens beweert dat ze nooit iets geweten heeft van het wangedrag bij The Voice, terwijl Jeroen Rietbergen in zijn statement iets anders schreef. “Ik heb het statement van Jeroen altijd wel geloofwaardig gevonden. En nu zegt Lin dat ze het nooit heeft geweten?”

En het juicekanaal Juice Channel haalt een bron aan die beweert dat Linda in augustus 2020 nog gezien is terwijl ze samen met Jeroen en Ali B de hele avond zat te eten bij het restaurant Julia’s in Portugal. “Als jij weet dat iemand meiden hebt lopen verkrachten dan ga je daar toch niet in het openbaar mee zitten lachen en eten?”

Wat zegt Angela?

Angela de Jong schrijft vandaag in haar AD-column dat ze Linda ‘nogal dom’ over vindt komen en dat ze alles wel heel erg op zichzelf betrekt. “Het editorial roept ook alleen maar meer vragen op. Hoe zit het met die volgens haar ‘verkeerde zin’ in de officiële verklaring van Jeroen, die meldde dat Linda wél op de hoogte was van een aantal misstappen?”

Het is volgens Angela niet duidelijk waarom Jeroen dat dan wel heeft opgeschreven. “En had ze in 2020 ook haar mond gehouden tegen haar broer over de twee vrouwen die Ali B beschuldigen van verkrachting, als bijvoorbeeld haar eigen dochter nauw met de rapper moest samenwerken?”

De slachtoffers verdienen volgens Angela antwoord. “Dit is een gemiste kans.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vertrouwt u Linda de Mol op haar woord?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen