Liefje Peter R. de Vries onder vuur: ‘Dit is de nieuwe Rachel Hazes’

Tahmina Akefi, die als laatste vriendin van wijlen Peter R. de Vries gretig de publiciteit zoekt, ligt zwaar onder vuur. Ze wordt verweten de nieuwe Rachel Hazes te zijn. “Gaat het om geld?”

Tahmina Akefi en Rachel Hazes © NPO, RTL

Ze zorgt voor steeds meer ergernis: Tahmina Akefi, de laatste vriendin van de vermoorde Peter R. de Vries. Zes jaar lang hielden ze hun relatie angstvallig geheim – zij wilde niet bekendstaan als ‘de vriendin van’ – maar nu hij dood is duikt ze opeens overal op. Ze heeft intieme details over Peter verklapt in een tv-documentaire en komt nu ook nog met een boek.

De nieuwe Rachel

Misdaadverslaggever Henk Strootman ergert zich dood aan deze vrouw, schrijft hij in zijn Panorama-column. “Nederland heeft een nieuwe Rachel Hazes. Haar naam: Tahmina Akefi. Naar eigen zeggen de laatste grote liefde van Peter R. de Vries en dat zullen we weten ook. Want we kunnen niet zeggen dat Tahmina in stilte rouwt.”

Het begon al bij haar toespraak bij de herdenkingsdienst in Carré, zegt hij. “Dat zorgde al voor het nodige ongemak onder de gasten. Niet gehinderd door de aanwezigheid van Peters ex-vrouw Jacqueline en zijn kinderen Royce en Kelly stak ze haar verhaal af. Over hoe Peter haar zijn ‘grootste liefde’ had genoemd.”

“Ik voelde plaatsvervangende schaamte. En niet alleen ik, zo hoorde ik na afloop van de dienst.”

‘Gaat het om geld?’

Tahmina heeft de meest intieme details over Peter gedeeld in haar tv-docu, inclusief appjes en privéfoto’s. Henk: “Ik kende Peter al 33 jaar en denk eerlijk gezegd dat hij het vreselijk zou hebben gevonden, dat uitventen van intieme details. Peter was erg gehecht aan zijn privacy, had een broertje dood aan roddelbladen en trok duidelijke grenzen.”

Nu komt Tahmina dus ook nog met een boek. “Waarom Tahmina, denk ik dan, waarom? Wat is het dat je denkt dat mensen hierop zitten te wachten? Gaat het om aandacht? Om geld? Om een opstapje naar de televisiewereld?”

Businessmodel

De Story schrijft deze week dat er onvrede heerst over Tahmina binnen de familie van Peter. Ook Yvonne Coldeweijer heeft die informatie. Zij stelt dat het begon met die tv-docu: “De familie had zoiets van: wij hadden dit het liefst voor ons gehouden, het gaat niemand wat aan hoe hij er aan toe was en wanneer hij eigenlijk al hersendood was.”

Yvonne vreest dat Tahmina alles tot de laatste druppel wil uitmelken. “Tahmina is een heel businessmodel aan het ontwikkelen rondom de dood van haar vriend. Hebben we hier te maken met Rachel Hazes de tweede? Ik hoop het toch zeer zeker niet. Ik vind het niet classy wat deze dame doet. Zij is het nu op een heel opzichtige manier aan het uitmelken.”

Obsessief typje

Nog erger: volgens Yvonne is Tahmina niet helemaal goed snik. De juicekoningin deelt in haar besloten juicekanaal een zeer heftige roddel over de tijd dat Tahmina nog bij de NOS werkte. Het gaat om een extreem verhaal dat niet bevestigd is en waarvoor Yvonne slechts één bron heeft, wat ze zelf ook ruiterlijk toegeeft. “Wel is de bron zeer betrouwbaar.”

Yvonne resoluut: “Tahmina is niet helemaal goed. Als dit waar is, dan spoort zij niet. Als ik dit soort verhalen hoor, en ik krijg er een beeld bij wat voor soort persoon dit is – een soort obsessief, pathologisch typje – dan denk ik dat het goed is dat wij dit weten. What the f*ck is dit voor een persoon?”

Instagram

Tahmina op Instagram:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen