‘Walgelijk om in land te wonen waar Linda de Mol kritiek krijgt’

Linda de Mol weigert al negen maanden lang om zich te laten interviewen over haar positie in het Voice-schandaal en krijgt daar flink wat kritiek op. Walgelijk, vindt vriendin Tjitske Reidinga.

Linda de Mol © Cornelie Tollens

Tjitske Reidinga, die onder meer jarenlang met Linda de Mol samenwerkte op de set van Gooische Vrouwen, vindt dat haar goede vriendin veel te hard wordt aangepakt door de mensen. Hoewel de actrice in eerste instantie ‘heel weinig over haar vriendin wil zeggen’, wil ze in Weekend toch iets kwijt: “Linda is namelijk een van mijn beste vriendinnen.”

‘Het is verschrikkelijk’

Het is ongekend hoe hard Linda het afgelopen jaar is afgefakkeld, vindt Tjitske. “Ik hou veel van haar en er is een enorme truck over haar heen gereden. De afgelopen maanden heb ik het heel erg gevonden om te zien hoe iemand in iets wordt meegetrokken en uit elkaar wordt gescheurd.”

Het is walgelijk dat Nederland iemand als Linda zo benadert, vindt ze. “Dat ik in een land woon waar mensen zo met elkaar omgaan en elkaar zo beoordelen, vind ik verschrikkelijk.”

Machteloos

Is dat niet een beetje overdreven? Linda lokt het toch ook zelf een beetje uit door hardnekkig te zwijgen over haar voorkennis in de dossiers van Jeroen Rietbergen en Ali B?

Kennelijk vindt Tjitske dat Linda niets te verwijten valt. “Machteloos sta je, je kunt eigenlijk helemaal niks meer. Ik heb mijn hele leven met haar gewerkt en ze is altijd ontzettend trouw en goed voor haar mensen geweest. Dat je er dan nu zo van langs krijgt van alle kanten…”

Tijd heelt wonden

Linda heeft gewoon tijd nodig, zegt de actrice. “Het leven is niet eerlijk, dat is in dit geval duidelijk. Er moet gewoon tijd overheen gaan. Ze is in goede handen, maar het is hartverscheurend.”

Gelukkig weet Tjitske de gevallen tv-koningin altijd op te fleuren. “Ik maak haar altijd aan het lachen.”

Afgelopen week ontstond er toevallig ook ophef over de aanhoudende kritiek op John de Mol. Zijn grote tv-ster Johan Derksen vindt dat Angela de Jong monddood gemaakt moet worden als het gaat om kritiek op de mediamiljardair.

Instagram

Tjitske op Instagram:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Bent u een beetje Linda de Mol-moe?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen