Linda de Mol krijgt flinke tik op de vingers: ‘Dit is echt heel zwak’

Linda de Mol krijgt een flinke tik op de vingers van televisiekenners Alex Mazereeuw en Rob Goossens. Zij vinden het zwak dat de gevallen tv-koningin alleen in een column wil reageren op de Voice-rel.

Linda de Mol, Alex Mazereeuw en Rob Goossens © RTL

Na een stilte van negen maanden gaat Linda de Mol morgen eindelijk wat zeggen over haar rol in het misbruikschandaal rondom The Voice of Holland. Dan keert ze namelijk terug als het boegbeeld van haar eigen tijdschrift en daar hoort ook haar zogenoemde editorial bij, de maandelijkse column van Linda.

‘Zwak van Linda!’

Linda zal die column aangrijpen om weer wat los te laten over het Voice-schandaal, maar waarschijnlijk komt ze daar niet mee weg. Als betrokkene bij het grootste schandaal in de Nederlandse tv-geschiedenis dient ook Linda zich gewoon netjes te verantwoorden. En dat kan eigenlijk alleen in gesprek met een niet aan haar familie gelieerde journalist.

Alex Mazereeuw, tv-columnist van de Volkskrant, vindt het zwak van Linda. Hij zegt in RTL Boulevard: “Ik vind het best wel een zwaktebod dat ze alleen haar verhaal op haar eigen platform doet. Dat is wel heel veilig. Wat ik had gedaan, is gewoon in een talkshow gaan zitten. Nu is het zo van: ik ga het alleen zelf vertellen in mijn eigen veilige omgeving. Het staat niet heel sterk.”

Kwalijke rol

Collega-mediakenner Rob Goossens heeft ook zijn twijfels. “Ik heb een hoop vraagtekens bij hoe ze het gaat doen, want we willen natuurlijk (…) ook van haar horen hoe ze terugkijkt op het feit dat ze nu toch van een klootzak van die Jeroen Rietbergen af is en uiteraard ook dat zij en haar familie toch een kwalijke rol hebben gehad in het Voice-schandaal.”

Rob vreest dat Linda geen antwoord gaat geven op vragen die bij de mensen leven. “Die dingen moet ze wel allemaal aanstippen, want als we onderaan de streep toch weer met meer vragen dan antwoorden zitten dan is het natuurlijk een miskleun geweest om op deze manier haar verhaal te doen.”

Ali B en Jeroen

Linda had voorkennis in de dossiers over Ali B en haar (ex-)geliefde Jeroen Rietbergen, maar weigert tot nu toe openheid van zaken te geven. “Er zijn wel vraagtekens gerezen over het feit dat zij wist dat Ali B zich niet al te netjes gedroeg.”

“Ze had op z’n minst haar broer even kunnen waarschuwen van: ‘John, moet je luisteren, je werkt met iemand samen over wie ik echt heel schokkende verhalen hoor.’ Dat heeft zij niet gedaan en dat valt haar wat mij betreft aan te rekenen, maar dat maakt haar natuurlijk nog niet een dader van het kaliber Jeroen Rietbergen en Ali B.”

‘Is dit wel slim?’

Frank Dane vindt het goed dat Linda haar verhaal doet, maar: “Ze doet het alleen wel in haar eigen tijdschrift. Of dat nou zo slim is?”

Alle ogen zijn nu gericht op Linda, besluit Alex. “Het gekke blijft natuurlijk wel dat Linda nog steeds niet echt haar verhaal heeft gedaan. Het roept wel extra vragen op. Hoe langer je wacht, hoe meer het een thema wordt. Ik denk dat dit een van de spannendste weken uit de loopbaan van Linda de Mol gaat worden.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Komt Linda de Mol weg met een columnpje over de Voice-rel?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen