Frank Dane vindt dat Hélène Hendriks haar eigen redactie naait

Frank Dane vindt het niet netjes dat Hélène Hendriks haar eigen redactie van HLF8 zo keihard laat vallen op livetelevisie. “Ze had wel éven kunnen opkomen voor de redactie, hè?”

Hélène Hendriks en Frank Dane © SBS 6, RTL 4

Hélène Hendriks zat vrijdagavond aan tafel bij Vandaag Inside waar ze opvallend gelaten aanhoorde hoe Johan Derksen haar talkshow HLF8 vol-le-dig met de grond gelijk maakte (zie onderstaand fragment). Hij deelt de kritiek van Angela de Jong dat het onsmakelijk is dat de zus van het vermoorde jongetje Gino (9) daar deze week aan tafel zat.

Johan valt Hélène aan

Het is volgens Johan ‘onbegrijpelijk’ dat Hélène dit heeft geaccepteerd. “Je moet niet profiteren voor de kijkcijfers van emo-tv. Ik vond het echt schandalig, maar ik vind jouw hele programma schandalig.”

Hélène liet doorschemeren dat ze de zus in kwestie zelf ook liever niet aan tafel wilde. “Ik moet eerlijk zeggen: ik kwam op de redactie, ik hoorde dat ze zou komen en ze zat al in de auto vanuit Maastricht naar Amsterdam. Dat is zo’n drie uur met de files erbij. Dan kun je ook niet zeggen: ‘Nou, draai maar weer om.’ Maar ik vond het wel heel moeilijk.”

Ook was Hélène het eens met de kritiek op de C-gasten in HLF8, zoals Ferry Doedens.

Frank Dane kritisch

RTL Boulevard-presentator Frank Dane vindt het niet echt chic dat Hélène helemaal meeging in de vernietigende woorden van Johan en geen moment opkwam voor haar eigen redactie. Sterker nog: die viel ze zelf óók af. “Ze had misschien wel éven kunnen opkomen voor de redactie, hè?”

Collega Daan Nieber is het daarmee eens. “Ja, dat vind ik dus ook. Ik ben heel erg benieuwd hoe de eerste redactievergadering bij HLF8 straks is als zij daar ook weer bij zit, want je verwacht inderdaad dat dan jouw presentatrice in dit geval voor jou opkomt.”

Gebak en bloemen

Rob Goossens denkt dat Hélène veel goed te maken heeft met haar redactie. “Ja, nou, maandag zit ze er weer geloof ik, dus ik denk dat ze heel veel gebak en heel veel bloemen gaat meenemen om de boel een beetje te lijmen. Misschien moeten we Johan Remkes die kant opsturen.”

Daan: “Talpa laat ons weten niet op de uitspraken van Johan te willen reageren.”

Fragment

Het fragment van Hélène bij Vandaag Inside:

Boulevard

RTL Boulevard vindt Hélène een gemene vrouw:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen