Khalid & Sophie en HLF8 blijven in gevarenzone: ‘Stop ermee!’

De vroege talkshows Khalid & Sophie en HLF8 blijven in de gevarenzone zitten. Halen deze programma’s de kerst? “Zelfs herhalingen scoren nog beter!”, zegt RTL Nieuws-ster Boyan Ephraim.

Khalid & Sophie en Hélène Hendriks © BNNVARA, SBS 6

Dat er een overvloed aan talkshows is in Nederland blijkt wel uit de kijkcijfers. Met name de vroege praatprogramma’s Khalid & Sophie op NPO 1 en HLF8 op SBS 6 hebben moeite om de kijker vast te houden. Hoe moet het verder? Halen deze programma’s de kerst? RTL Nieuws-presentator Boyan Ephraim vraagt het zich af.

‘Mag dit door in 2023?’

De kijkcijfers van HLF8 zijn het laagst, maar die van Khalid & Sophie zijn het zorgwekkendst. Het programma van Khalid Kasem en Sophie Hilbrand zendt namelijk uit op de meest bekeken tv-zender van Nederland, maar zorgt dag in dag uit voor een flinke kijkcijferdip in de programmering.

Het is volgens Boyan echt niet meer houdbaar. “Slechts 272.000 kijkers voor Khalid & Sophie woensdag. En dat in de vooravond van de grootste zender van het land. Zelfs herhalingen scoorden nog minstens het dubbele afgelopen zomer. Ben benieuwd of het programma door mag in 2023…”

Talkshowmoeheid

Boyan kijkt er zelf niet raar van op dat de kijkcijfers zo laag zijn. “Ik merk bij mezelf sowieso wel een talkshowmoeheid.”

Van die moeheid hebben wel meer kijkers last. Het is voor een talkshow dan ook belangrijk om zich te onderscheiden van andere programma’s. Dat is iets wat HLF8 in elk geval níet lukt. Die talkshow is echt dertien-in-een-dozijn-tv, ondanks dat presentatrice Hélène Hendriks hele epistels vol met suggesties heeft gestuurd naar producent Jeroen Pauw.

Jeroen reageert

Jeroen, die ook de talkshow Op1 produceert, hoopt dat hij HLF8 nog kan redden van een langzame kijkcijferdood. “Bij Op1 loopt alles gelukkig goed. Bij HLF8 ontstaat er een interessante nieuwe situatie omdat we nu twee presentatoren hebben en straks zelfs drie”, zegt hij in Veronica Superguide.

HLF8 wordt momenteel gepresenteerd door Hélène Hendriks en Leonie ter Braak en het is de bedoeling dat Johnny de Mol zich in november bij hen voegt. “Er ligt een plan voor het nieuwe seizoen en we gaan zien of het nu aanslaat.”

Kijkcijfers

RTL Boulevard-verslaggever Joost Maiburg zet de kijkcijfers op een rij. Eerst de scores van deze week:

Dan de scores van deze week in vergelijking met vorige week:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen