Johan Derksen schrikt van Marc-Marie Huijbregts: ‘Dit is laster!’

Johan Derksen is flink geschrokken van de belediging van Marc-Marie Huijbregts aan zijn adres. “Dit is laster. Dit neem ik heel serieus. Ik begin een zaak tegen hem”, grapt de voetbalanalist.

Johan Derksen en Marc-Marie Huijbregts © RTL

De spanningen tussen Johan Derksen en Marc-Marie Huijbregts zijn in de afgelopen weken extreem hoog opgelopen. De voetbalanalist scheldt de komediant tegenwoordig continu uit voor ‘piepkuiken‘ en dat laat de tegenpartij niet zomaar over zijn kant gaan. Marc-Marie heeft hem nu namelijk uitgescholden voor ‘wit heteromannetje‘.

‘Dit is laster!’

Die laatste belediging gaat wel héél ver, grapt Johan in Vandaag Inside. “Ik heb contact opgenomen met Joop. Ik zeg: ‘Joop, dit is laster.’ Dit neem ik heel serieus. Ik begin een zaak tegen hem.”

Het is volgens Johan lachwekkend wat Marc-Marie allemaal uitkraamt. “Als je wit bent en hetero, dan moet je je bek houden tegenwoordig, hè? Moet je kijken, je hoeft maar naar dat mannetje te kijken en dan hoef je hem al niet meer serieus te nemen!”

Piepkuikentje

Johan hoopt dat de dierenpartij het geen belediging vindt dat Vandaag Inside steeds een afbeelding van een piepkuiken gebruikt om Marc-Marie te illustreren. “Als we maar niet last krijgen met de Partij van de Dieren dat we een kuikentje gebruiken om die man uit te beelden.”

Vindt hij dat Marc-Marie de mond gesnoerd moet worden? “Hij mag roepen wat hij wil.”

Marc-Marie reageert

Wat vindt Marc-Marie ervan dat Johan roept dat witte heteromannen niets meer zouden mogen zeggen? Hij zegt dit weekend in zijn podcast: “Dat vind ik ingewikkeld, dat mensen die niet voor woke zijn nu heel erg zeggen van (zet debiel stemmetje op, red.): ‘Ik ben wit en hetero en dan mag ik zeker nergens meer iets van zeggen van Marc-Marie!’”

Onzin, aldus Marc-Marie. “Nu maken ze ervan alsof ik gewoon vind dat witte heteromannen nergens iets over mogen zeggen. Ten eerste is die tsunami niet tegen te houden, want witte heteromannen vinden overal iets van. Het enige wat ik heb gezegd is: wij hebben er geen boodschap aan dat de witte heteroman iets niet of wel racistisch vindt.” 

Fragment

Marc-Marie pakte afgelopen week een witte heteroman aan op de Vlaamse televisie:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen