‘Linda de Mol met 25-jarig meisje op tv? Dan denk ik aan Jeroen!’

AD-mediajournalist Marcus den Blanken kan niet meer normaal naar Linda de Mol kijken als ze met een jongedame op televisie verschijnt. “Dan schiet Jeroen Rietbergen door m’n hoofd.”

Linda de Mol © SBS 6

De in opspraak geraakte Linda de Mol keerde vorige week zondag na een lange mediapauze terug op televisie met haar beroemde spelshow Postcode Loterij: Miljoenenjacht. Ze speelde het spel met de 25-jarige Carmen uit Groningen en zij deed het heel erg goed. Uiteindelijk ging ze naar huis met een forse 211 duizend euro.

Linda met jongedame

AD-mediajournalist Marcus den Blanken merkte dat zijn gedachten afdwaalden toen hij Linda zag staan met de jonge Carmen aan haar zijde. “Ik was wel een klein beetje cynisch toen ik zat te kijken. Er kwam een 25-jarig meisje in de finale die het kofferspel mocht spelen en Linda ontfermde zich echt over haar, beschermde haar een soort van”, zegt hij.

Hij vervolgt in de AD Mediapodcast: “En dan schiet toch af en toe Jeroen Rietbergen door m’n hoofd met een 25-jarige kandidaat aan een televisieprogramma. Maar dat was een klein beetje cynisme van mijn kant.”

‘Schoot door m’n hoofd’

Marcus doelt hier op een van de vermeende slachtoffers van Jeroen bij The Voice. Zijn collega Angela de Jong daarop: “Had ze die maar beschermd, wilde je zeggen.”

Zo ver wil Marcus niet gaan. “Nou nee, het schoot door m’n hoofd.”

Het is wel goed dat Linda zich weer herpakt lijkt te hebben, vindt Marcus. “Linda stond er gewoon weer als Linda. Toen die rel net begon reageerde ze bijvoorbeeld ook op jou en ik dacht: hè?! Linda de Mol die een sneer gaat uitdelen aan Angela de Jong?! Waarom reageert ze op jou?! Dat is zó niet Linda.”

Nog nooit zo nerveus

Talpa-bobo Paul Römer heeft vorige week niet met ongemak, maar met bewondering naar Linda gekeken. Hij vertelde afgelopen vrijdag bij Jinek: “Ik denk dat zij nog nooit zo nerveus geweest is in haar televisiecarrière voor een opkomst als deze. Dit was denk ik de moeilijkste van ze allemaal en hier zie je hoe ongelooflijk goed ze in haar werk is.”

Hij vervolgt: “Ze komt op, ze komt in een warm bad, er zitten duizend man in die studio en die gaan allemaal klappen. Dan moet je die tekst opzeggen en over elk woord heeft ze heel lang nagedacht. Dat doet ze bijna net zo knap als king Charles. Ze brengt de tekst met de emotie die ze voelt.”

Ontzettende vakvrouw

Francis van Broekhuizen is het daarmee eens. “Je ziet dat het een ontzettende vakvrouw is. Ga er maar aan staan wat zij allemaal over d’r heen heeft gekregen.”

Dan snel: “Buiten dat die slachtoffers ook de goede aandacht moeten krijgen, want elke keer als je iets zegt over dat je Linda de Mol goed vindt, dan krijg je op je donder dat je die slachtoffers vergeet, maar die vergeet ik niet hoor. Maar ik vind Linda ook wel een beetje een slachtoffer in het hele verhaal.”

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen