‘Gordon krijgt 8.500 euro van BNNVARA voor ticket in first class’

Gordon heeft 8.500 euro gekregen van BNNVARA om in first class naar Nederland te vliegen voor de opnames van het tv-programma Boerderij van Dorst. Dat melden de sterren van Shownieuws.

Gordon © BNNVARA, SBS 6

Het zal niemand zijn ontgaan dat Gordon tegenwoordig in Dubai woont. Hij vliegt om de haverklap naar Nederland om hier allerlei tv-klussen te doen. Zo had hij onlangs opnames voor het tv-programma Boerderij Van Dorst, waarin hij binnenkort te zien is met zangeres Anouk. Daarvoor moest BNNVARA wel diep in de buidel tasten, weet Shownieuws.

8.500 euro

Gordon heeft zich volgens het programma flink laten fêteren door de publieke omroep. “Gordon doet mee aan een BNNVARA-programma, maar jij weet dat dat die omroep heel wat gekost heeft”, zei Tooske Ragas gisteren in de showrubriek.

Collega Bart Ettekoven: “Ja, hij kwam niet voor niks naar Nederland. 8.500 euro van ons belastinggeld!”

Van dit bedrag is volgens Bart een ticket in de first class betaald voor Gordon, zodat hij luxe van Dubai naar Nederland kon vliegen. “Dat is best een flinke prijs voor eventjes iemand in laten vliegen voor een tv-programma, zeker als het BNNVARA betreft. Dat is belastinggeld en zij moeten toch ook op de kleintjes letten.”

BNNVARA reageert

Bart vindt het dubieus. “We hebben BNNVARA wel even gebeld om te vragen van: goh, hoe zit dat? Kun je zomaar even ongelimiteerd dat soort bedragen uitgeven?”

BNNVARA zegt: “Gordon is onder andere voor de opnames van Boerderij van Dorst naar Nederland gekomen. Zoals hij wel vaker doet, omdat hij woont in Dubai en werkt in Nederland. De kosten die hiervoor zijn gemaakt, vallen gewoon binnen het programmabudget en dit verantwoorden we uiteraard elk jaar in ons jaarverslag.”

Patty kritisch

Patty Brard vindt het raar dat de NPO dit geld neerlegt. “Eigenlijk van de NPO vind ik het wel een beetje dubieus.”

Bart: “Ja, ik vind het een behoorlijke uitgave.”

Aan de andere kant is het volgens Shownieuws ook wel zwaar voor Gordon als hij tussen de gewone mensen in economy class moet vliegen. Bart: “Het zou ook wel raar zijn, want hij vliegt privé ook business- of firstclass, dus het zou raar zijn als je dan voor een tv-programma moet komen en dan aan de verkeerde kant van het gordijn moet zitten.”

Sandra Schuurhof: “Hij heeft toch geen leven in dat vliegtuig anders?”

Evert Santegoeds: “Nou ja, Patty vliegt veertien keer per jaar met Transavia naar Ibiza op en neer en die vindt het wel gezellig om met iedereen op de foto te gaan. Het is maar hoe je ermee omgaat.”

‘Heel veel geld’

Evert vindt het te veel geld om Gordon naar Nederland te vliegen. “Ik vind 8.500 euro om uitgerekend Gordon in dit programma te hebben terwijl er hier ook nog wel gasten zijn… Ik vind het veel geld, laat ik het daarbij houden.”

Wellicht was een tussenstap, in de businessclass, gepaster geweest, aldus Sandra. “Dat is weer goedkoper.”

Shownieuws heeft flink rond lopen bellen. Niet alleen naar BNNVARA en producent Witte Geit, maar ook naar het Commissariaat voor de Media. Evert: “Zij geven aan dat het budget altijd doelmatig moet zijn en als zij vinden dat Gordon in dat programma moet, dan is het al doelmatig.”

Gordon heeft nog niet gereageerd op de kritiek van Shownieuws.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Gordon krijgt volgens Shownieuws 8.500 euro van BNNVARA voor een ticket in first class. Schandalig?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen