Beau van Erven Dorens sluit niet uit dat John de Mol ‘gejokt’ heeft

Beau van Erven Dorens blijft zeer kritisch over de rol van John de Mol in het misbruikschandaal rond The Voice of Holland. Hij sluit niet uit dat de mediamiljardair gejokt heeft tegen Tim Hofman.

Beau van Erven Dorens © RTL

Advocaat Sébas Diekstra stelt dat er een vrouw is opgestaan die al in 2018 melding heeft gedaan bij Talpa van seksueel grensoverschrijdend gedrag bij The Voice of Holland. “En niet bij zomaar de eerste de beste.” Eerder dit jaar beweerde John de Mol in een interview met Tim Hofman echter dat hij pas in 2019 voor het eerst hoorde over wangedrag.

Beau twijfelt aan John

Er wordt nu openlijk gespeculeerd of John de Mol misschien een leugenaar is, tot grote woede van zijn werknemer Bram Moszkowicz. Talkshowhost Beau van Erven Dorens zit echter in het Talpa-kritische kamp. Hij is behoorlijk klaar met de mediamiljardair sinds hij hem in 2015 keihard liet vallen.

Beau sluit zich aan bij de twijfels over Johns integriteit. “Ja, het moet natuurlijk allemaal nog bewezen worden, maar stel je voor dat het waar is, dan heeft John de Mol óf dat niet gehoord óf hij heeft erover zitten jokken”, zegt hij in zijn eigen talkshow op RTL 4.

Twee opties

Zijn tafelgast Angela de Jong: “Ja, dat zijn de twee opties. Ik denk niet dat diegene het meteen gemeld heeft bij John de Mol, maar ja… Als je het ergens meldt en die persoon kreeg ook te horen van: ‘Je bent de zoveelste in twee jaar tijd.’ Als je dat van 2018 aftrekt, dan zit je alweer in 2016. Dan zullen heel veel mensen ervan geweten hebben.”

Het is heel verdacht, vindt Beau. “Dat jaartal 2018 is opvallend, omdat John de Mol eerder zei dat hij pas in 2019 signalen kreeg van grensoverschrijdend gedrag bij het programma.”

Geschokt

Hoe kijkt Angela naar deze ontwikkeling? “Aan de ene kant ben je toch weer heel erg geschokt dat het naar buiten komt en verbaasd, maar aan de andere kant is het natuurlijk ook wel een beetje passend bij de sfeer die in die BOOS-uitzending van Tim Hofman naar voren kwam.”

Hoe zou ze die sfeer omschrijven? “Dat er toch heel veel werd gedoogd, weggekeken en weggelachen en dat het langer duurde dan van 2019 tot nu.”

Kritisch

Beau is aanhoudend kritisch over Johns rol in het misbruikschandaal. Toen er eerder onduidelijkheid stond over wanneer Voice-viezerik Jeroen Rietbergen een tik op zijn vingers zou hebben gekregen van zwager John – in 2016 of 2019 – zei Beau: “Als dat is gebeurd, dan heeft John gelogen als hij zegt dat hij alleen in april 2019 iets te horen heeft gekregen.”

John had volgens Beau bovendien slachtoffers kunnen voorkomen en ook vindt hij dat Linda de Mol meer had kunnen doen. Al die kritiek wekte wrevel op bij een van Johns trouwste werknemers, Evert Santegoeds. “Hij keert zich erg tegen de familie De Mol”, brieste hij. “Ik zou zeggen: wacht even af wat er allemaal nog gaat komen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vertrouwt u John de Mol?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Daphne Deckers als presentatrice van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen