Merel Ek in de clinch met Johan Derksen: ‘Waar baseer je dat op?!’

Merel Ek, politiek verslaggever van Hart van Nederland, is terug als vaste gast in de talkshow Vandaag Inside. Ze raakte gisteren direct een aantal keer in de clinch met Johan Derksen.

Johan Derksen en Merel van Ek © SBS

Eén ding is zeker: Merel Ek zit niet in de studio van Vandaag Inside om de heren aan tafel naar de mond te praten. Ze botste gisteren meermaals met Johan Derksen, de grote ster van de show, en dat leverde spannende televisie op. Het begon al aan het begin van de uitzending, toen ze aangaf dat ze eigenlijk helemaal klaar was met VI.

Merel twijfelde over VI

Na de kaarsuitspraken van Johan had Merel zich eigenlijk voorgenomen om niet meer naar VI te gaan. “Ik heb wel echt getwijfeld. Ik vond het verhaal absurd. Daar schrok ik best wel van. Het was Koningsnacht, dus ik heb het niet live gezien, maar de berichten stroomden gelijk binnen, ook bij mij, van: ‘Daar ga je toch niet meer zitten?!’”

Nu zit ze er toch weer. “De reactie van Johan erop vond ik ook niet heel sterk de dagen erna, tot eigenlijk maandag pas, toen Johan erkende dat hij heeft ingezien dat er slachtoffers van grensoverschrijdend gedrag zijn geweest die zich wel gekwetst hebben gevoeld. Dat was het inzicht waar ik in elk geval naar op zoek was.”

Absurde reactie

De reacties op het verdwijnen van VI waren overdreven, vindt Merel. “Ik zit hier wel weer omdat ik ook aan de andere kant de reacties op het verdwijnen van het programma absurd vond. Mensen stonden echt bijna te dansen op jullie graf. Mensen die nog nooit jullie programma hadden gekeken.”

Ze doelt op types als Sigrid Kaag. “Geen minuut ervan hadden ze gezien en die waren zó blij dat een programma weg was dat ze zelf überhaupt niet keken. De ophef over het verhaal snap ik dus, maar ik ben ook geschrokken van de reacties op het verdwijnen van het programma. Ik zit hier weer, omdat ik blij ben dat Johan tot een inzicht is gekomen.”

“En er moet natuurlijk wel iemand zitten die Johan aanpakt als hij denkt iets over politiek te weten!”

Johan kortaf: “Ze heeft haar verhaaltje goed ingestudeerd. Ik vind het prima.”

Discussie over Rutte

Later in de uitzending raakten Johan en Merel met elkaar in de clinch over premier Mark Rutte. Johan: “Een president van een land moet wel een zekere levenservaring hebben en wij hebben een president die nog nooit een wippie heeft gemaakt.”

Merel kribbig: “Dit is ook weer… Waar baseer je dat nou weer op?”

Wilfred Genee: “Jullie gaan lekker met z’n tweeën!”

Johan: “Ik vind het prima dat je daar gaat zitten met je bijdehante toontje, maar ik ga jou niet alles uit zitten leggen.”

Merel: “Hoezo? Dat doe je normaal gesproken wel, mij alles uitleggen!”

‘Waar baseer je dat op?!’

Johan: “Ik vind het vreemd dat we een minister-president hebben die niet de levenservaring heeft die een volwassen man zou moeten hebben.”

Merel: “Maar dat weet je toch helemaal niet? Waar baseer je dat op? Dat vraag ik me af.”

Johan: “Dat voel ik aan mijn water. Niemand weet of hij van mannen of vrouwen houdt en als je dan zo open bent in deze moderne tijd… Het is al honderd keer aan hem gevraagd en dan krijg je een heel raar draaierig verhaal. Maar zeg het dan gewoon!”

René van der Gijp: “Het is voor jou misschien heel bizar om er zo over na te denken, maar misschien houdt die man helemaal niet van neuken. Dat zou kunnen, toch? Dat dat hem helemaal niks doet.”

Wilfred: “Er zijn mensen die seksloos zijn inderdaad. Die bestaan absoluut.”

Fragment

Johan en Merel belandden ook nog in een discussie over menstruatieverlof:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Merel Ek: goede toevoeging aan Vandaag Inside?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen