Bas Smit compleet afgezeken: ‘Foute uitbuiter met domme lach!’

Bas Smit krijgt de laatste tijd behoorlijk wat kritiek te verwerken. Ditmaal krijgt hij Nieuwe Revu-columnist Leon Verdonschot over zich heen. Hij sabelt de man van Nicolette van Dam vollédig neer.

Bas Smit en Leon Verdonschot © Instagram

De fanschare van Bas Smit is behoorlijk groot, maar de groep mensen die zich aan hem ergert is misschien nog wel groter. De influencende man van Nicolette van Dam raakte voor het eerst in opspraak met zijn uitspraken over het afstaan van dure strandbedjes voor de slachtoffers in Afghanistan. Ook het heulen met Lil Kleine wekte ergernis op.

Keihard en hysterisch

In de afgelopen weken was Bas, die volgens de dames van de Shitshow net een peuter is, zelfs onderdeel van twéé mediarelletjes. Eén ging over over het feit dat Bas een stakingsbreker omschreef als een held, de ander ging over seksisme en drugsgebruik op de werkvloer van zijn bezorgdienst Zapp. Eén vestiging is zelfs per direct gesloten.

Leon Verdonschot kijkt er met enige walging naar. Hij zag Bas in de afgelopen jaren al vaker voorbijkomen op Instagram. “In filmpjes die eigenlijk altijd hetzelfde zijn: jij lacht keihard en hysterisch, met je mond wijd open, zodat we ook zonder geluid, op ruime afstand van onze telefoon, zien dat je lacht”, bitcht hij in Nieuwe Revu.

Manisch en gemaakt

Die lach van Bas is ’te manisch’ en te ‘gemaakt’, vindt Leon. “Wat je eigenlijk dóét, behalve lachen, was me nooit duidelijk”, aldus de columnist. Daar is hij achtergekomen door het heftige nieuws over de bezorgdienst Zapp. “Opeens viel ook een bericht van je van vorige week op zijn plek.”

Leon doelt op het bericht dat Bas een piloot ophemelde, die ervoor zorgde dat hij geen last had van de staking van de koffersjouwers. “Een man die een bedrijf heeft waar het een zooitje is op de werkvloer en onveilig voor werknemers, die houdt natuurlijk niet van personeel dat voor hun rechten opkomt. Die prijst liever de stakingsbreker”, sneert hij.

Foute uitbuiter

Hartstikke verkeerd, vindt Leon hem. De columnist spreekt van een ‘foute kapitalistische uitbuiter’. Vroeger herkende je die aan de hoge hoed en de sigaar, schrijft hij. “In deze tijd aan hun domme, holle bulderlach.”

Al met al een behoorlijk pittig stuk van Leon, dat niet in goede aarde zal vallen bij Bas. En plein public gaat Bas altijd heel sportief om met zijn critici – dat is immers een slimme tactiek om sympathie te kweken – maar achter de schermen kan hij zich flink boos maken.

Woedeuitbarsting

Mensen die hem privé aanspreken op Instagram krijgen soms een flinke uitbrander van Bas, zoals anderhalve week geleden tijdens de koffersjouwers-rel:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Bas Smit heeft volgens Leon Verdonschot een gemaakte, domme, holle en manische lach. Gemeen of herkenbaar?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen