Bas Smit krijgt uitbrander: ‘Het is eigenlijk net een peuter’

Bas Smit, de influencende man van Nicolette van Dam, krijgt een behoorlijke uitbrander vanwege de leegheid die hij dag in dag uit etaleert op Instagram. “Het is eigenlijk net een peuter.”

Bas Smit © Instagram

Hij is overal, maar je weet eigenlijk niet wat hij doet of überhaupt kan: Bas Smit. Dag in dag uit zien we filmpjes waarop de influencer net iets te blij door het beeld loopt. Het wekt enige ergernis op bij de dames van De Shitshow-podcast, die door Trouw twee ‘arrogante grachtengordelsnobs‘ zijn genoemd. Zij vinden Bas heel erg eendimensionaal.

Hypocriete bui

Janneke van der Horst, columnist voor De Gooi- en Eemlander, brengt het gesprek in de podcast op Bas Smit. “Ik zat laatst op Instagram en toen zat ik op ons account van De Shitshow en dan zie ik in een keer allemaal andere mensen. En toen heb ik dus voor het eerst in mijn leven – want ik hoorde er wel vaak over – Bas Smit gezien.”

Haar co-host Stéphanie Hoogenberk, bekend van columns in de LINDA, daarop: “Ja, die ben ik gaan volgen met het Shitshow-account. Waarom weet ik ook niet. In een hypocriete bui.”

Onnozele Bas

Janneke: “Dat weet ik ook niet waarom je dat bent gaan doen, maar ik had een heel ander type altijd voor ogen. Ik had hem nog nooit gezien en ik wist helemaal niks van hem, behalve dat ik wel eens wat over hem las of mensen wat over hem tweeten of dat jij weer wat zei over dat koppel.”

Nog nooit eerder heeft Janneke een foto of filmpje van Bas gezien. Het filmpje waarmee ze met hem kennismaakte, is het dansfilmpje dat hij onlangs plaatste. Daarop doet hij samen met zijn personal trainer een idioot TikTok-dansje na. “Ik heb zelden zoveel onnozelheid en onschuld in een man gezien.”

Onschuldig type

Eigenlijk begrijpt Janneke helemaal niets van Bas. “Het is een totaal onschuldig type, zover ik dat van deze story zie. Ik maak even een diagnose van deze man op basis van een story. Nou ja, het was een doorlopende story, want hij had er echt een verhaal van gemaakt. Op meerdere plekken ook. Het ging allemaal over een dansje dat hij ging doen.”

Het is compleet inhoudsloos, vindt ze. “Hij moest een dansje met een handdoek doen. Waarom weet ik niet. Het zal allemaal wel een grap zijn, maar hij was er superdruk mee. Het zal wel voor een goed doel zijn.”

Stéphanie: “Nee, nee, dat is niet voor een goed doel.”

Janneke: “Gewoon voor zichzelf? Heeft niks te doen?”

Stéphanie: “Nee.”

‘Net een peuter!’

Janneke: “Oké. Nou, de hele dag bezig met een dansje en ook een kleedkamer afgehuurd om dat dansje precies te laten lijken op een ander filmpje. Heel erg druk mee. Ik zag er heel veel onnozelheid en onschuld in. Ik dacht daarna wel: Bas Smit bashen is bijna een beetje alsof je een peuter bekritiseert om z’n tekening.”

Stéphanie: “Daar heb je het volgens mij heel goed te pakken. Daar heb je volgens mij echt de kern te pakken. Ik heb er een heel andere blik op nu. Een beetje compassie voor Bas Smit graag.”

Janneke: “Er zit niet veel goeds bij, maar ook niet veel slechts.”

Dansje

Het dansje van Bas:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Bas Smit een leuke influencer?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen