Bas Smit moet per direct vestiging omstreden bezorgservice sluiten

Bas Smit, de influencende man van Nicolette van Dam, moet per direct een vestiging van zijn omstreden bezorgservice Zapp sluiten. Amsterdam wil hem de woonwijken uit hebben.

Bas Smit © Instagram

De 41ste verjaardag van Bas Smit is vandaag behoorlijk in het water gevallen nu zijn bezorgdienst Zapp ernstig in opspraak is geraakt. De vestiging in het oosten van Amsterdam is volgens Het Parool een broeinest van drugsgebruik en seksisme. Tot overmaat van ramp heeft de gemeente nu geoordeeld dat de vestiging in West dichtmoet.

Bas moet dicht

Het betreffende distributiecentrum van Zapp veroorzaakt extreem veel overlast en past volgens Amsterdam niet in het bestemmingsplan. Daartegen werd bezwaar aangetekend, maar de voorzieningenrechter geeft de gemeente nu gelijk. “Als stadsbestuur staan wij voor de bescherming van onze woonwijken”, juicht de betrokken wethouder.

Volgens de NOS wordt het filiaal van Bas’ bedrijf volledig uitgekotst door buurtbewoners. “De darkstore ligt in de Fagelstraat. In dezelfde straat is ook een basisschool gevestigd. Er waren naar verluidt zo’n 80 klachten over binnengekomen. Die gingen over verkeersoverlast en gevaarlijke situaties door wachtende bezorgers en leveranciers.”

Flink onder vuur

Het is een flinke baaldag voor Bas. De uitspraak van de rechter komt immers juist op het moment dat zijn bedrijf Zapp enorm in opspraak is geraakt. Alle media berichten inmiddels over de onveilige werksfeer binnen zijn bedrijf, waar drugsgebruik en seksisme aan de orde van de dag zou zijn.

Bas heeft aan Het Parool laten weten ‘erg geschrokken’ te zijn, maar probeert er verder zo weinig mogelijk aandacht aan te schenken. Hoewel vrouwelijke medewerkers zich onveilig blijken te voelen binnen zijn bedrijf, blijft hij op zijn Instagram-pagina lekker lachen, gieren en brullen.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het goed dat de overlastgevende bezorgservice van Bas Smit de woonwijken uit moet?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen