Bas Smit reageert na felle kritiek op ‘smerig’ eten in brasserie

De felle kritiek op het vermeende smerige eten in de brasserie van zijn vrouw Nicolette van Dam is ook haar man Bas Smit niet ontgaan. De 40-jarige influencer geeft voor het eerst een reactie.

Nicolette van Dam, Bas Smit en De Mediameiden © Instagram

Tamar Bot en Fanny van de Reijt, die als redacteur werken voor het tv-programma Media Inside, hebben voor hun podcast De Mediameiden de brasserie van Nicolette van Dam en haar broer gerecenseerd. Ze hadden zeer felle kritiek. “Gadverdamme!“, klonk het bijvoorbeeld. En: “Ik vond het heel vies en hoefde die friet niet meer!”

Bas reageert

Bas, de man van Nicolette, heeft nu een reactie achtergelaten bij het tweetal. “We hebben eerlijk verslag gedaan van hoe onze lunch daar is geweest. We hebben onze journalistieke plicht gedaan, dus ook wat kritische noten aangegeven”, legt Tamar uit. “Bas Smit is ons gaan volgen op Instagram en heeft ons een bericht gestuurd.”

Zowel Bas als Nicolette geven op het menu van Brasserie Van Dam aan wat hun favoriete gerechten zijn. Eén van de gerechten die de podcastdames bestelden was de zalmtartaar, een ‘favourite’ van Nicolette. “Wat heel leuk is, is dat Bas enórm sportief heeft gereageerd. Hij heeft een bericht gestuurd van: ‘Volgende keer moet je Bás favourites bestellen.’”

Knipogen

De reactie van Bas is heel sportief, vindt Tamar. “Ik vind het heel leuk dat hij… Hij stuurde heel veel knipogen, hij stuurde meteen dingen terug.”

Fanny: “Je had heel los contact direct, hè?”

Tamar: “Ja en hij was niet gekwetst. Je kan van hem vinden wat je wil, maar hij heeft wel zelfspot en het laatste bericht dat we hebben uitgewisseld is dat hij zei: ‘We zien jullie op het Boekenbal, ga me helemaal gek maken!’”

Slim

De manier waarop Bas reageert is natuurlijk heel slim. Door sportief te reageren op kritiek haalt hij de angel eruit en kweekt hij sympathie bij zijn critici. Hij reageerde precies hetzelfde toen de dames van de podcast De Shitshow een paar maanden geleden forse kritiek op hem uitten.

Columniste Stéphanie Hoogenberk gaf Bas destijds een behoorlijke uitbrander vanwege de leegheid die hij dag in dag uit etaleert op Instagram. “Het is eigenlijk net een peuter”, sneerde ze.

Reactie

Ook toen reageerde Bas achter de schermen erg sportief (zie onderstaand). “Ik vind zo’n reactie dan wel weer geinig”, merkte RTL Nieuws-regisseur Renske Holwerda op. Stéphanie: “Slim.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen