Bas Smit en Nicolette van Dam onder vuur om heulen met Lil’ Kleine

Bas Smit en Nicolette van Dam kregen gisteren een veeg uit de pan van RTL Boulevard omdat ze maar blijven samenwerken met Lil’ Kleine, ondanks de mishandeling van zijn vriendin Jaimie Vaes.

Lil' Kleine © Instagram

Het verbaast enorm veel mensen: het feit dat Lil’ Kleine continu weg lijkt te komen met al die geweldsincidenten. Hij lijkt alleen maar populairder te zijn geworden na de mishandeling van zijn vriendin Jaimie Vaes, vorig jaar zomer op Ibiza. Vlak daarna werd hij bijvoorbeeld hartelijk onthaald door Bas Smit en Nicolette van Dam bij De Amsterdamse Zomer.

Kritiek op Bas en Nicolette

De Amsterdamse Zomer is een concertserie die wordt georganiseerd door Bas en Nicolette. Lil’ Kleine verzorgde daar afgelopen september nog een avondvullend optreden. Ook Bas en Nicolette profiteren dus van het succes van de rapper. Het werd gisteren aangestipt door de voice-over van RTL Boulevard.

De showrubriek: “Ook al kleven er meerdere geweldsincidenten aan Lil’ Kleine, zijn BN’er-vrienden trekken zich daar maar bar weinig van aan. Hij treedt gezellig op bij De Amsterdamse Zomer en ook neemt hij een duet op met Tino Martin.”

Om de nek

Bas en Nicolette hingen bij De Amsterdamse Zomer, dat dus plaatsvond ná de Ibiza-mishandeling van Jaimie, vrolijk om de nek bij Lil’ Kleine, alsof er niets gebeurd was. De foto’s werden direct op sociale media geplaatst (zie bovenstaand).

Boulevard-presentatrice Bridget Maasland: “Ik kan me ook voorstellen dat zeker een Tino Martin of andere gasten die iets met hem hebben opgenomen of zakelijk iets met hem te maken hebben gehad (lees: Bas en Nicolette, red.), dat die nu toch wel denken: maar hier moet ik mijn handen helemaal niet aan branden.”

Zwijgen

Lil’ Kleine zit momenteel in de cel omdat hij zijn vriendin afgelopen weekend wederom heeft mishandeld. Bas en Nicolette horen niet bij de BN’ers die zich publiekelijk hebben uitgesproken tegen die misdragingen. Sterker nog: ze zijn nog gezellig Insta-vrienden met de rapper.

Hoe kan het dat dit soort types na die Ibiza-mishandeling niet al zijn afgehaakt? Mediakenner Rob Goossens: “Er hebben allerlei mensen belang bij om het met de mantel der liefde te bedekken. Uiteindelijk heeft dan iedereen zoiets van: zolang er geen beelden van zijn, kunnen we in elk geval net doen alsof het niet gebeurd is.”

Bas krijgt daarover ook kritiek op sociale media. “Bas Smit heeft altijd overal een mening over maar nu z’n vriendje Lul Kleine in de bak zit vanwege mishandeling, is meneer stil. Bah, bah. Trek dan ook je bek open!”, zegt Bastienne bijvoorbeeld.

Patiënt

Beau van Erven Dorens vindt het ziek als BN’ers zich nu nog met Lil’ Kleine blijven vertonen. “Ik vind het zo gek dat die plaat op 1 staat. Dan denk je: dat werkt dus bij zijn publiek blijkbaar niet door. Hoe kunnen we nou ooit nog muziek van die vent gaan waarderen, terwijl hij dit soort dingen uithaalt?”

“Het is gewoon een patiënt. Als je dat doet, is het toch het meest verschrikkelijke wat je ongeveer kunt bedenken?”

Instagram

Onderstaand een filmpje van Bas en Lil’ Kleine op Instagram. Dat hij dat gewoon laat staan, leidt óók tot kritiek.

Zo zegt iemand onder Bas’ post: “Hi Bas! Kan het even niet laten… Bij Bilal gooi je alles eraf en bij Lil’ Kleine laat je zijn post wel staan. Wat hij heeft gedaan is ook niet zuiver. Vrouw mishandelen is ook niet oké, met twee maten meten is niet oké.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Bas Smit en Nicolette van Dam hun relaties met Lil' Kleine moeten verbreken?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen