Rob Stenders gaat hoempapamuziek Wilfred Genee niet verbieden

Slecht nieuws voor de luisteraars van Radio Veronica: de nieuwe zenderbaas Rob Stenders is niet van plan om de hoempapamuziek van ochtend-dj Wilfred Genee te verbieden. “Vooral doen.”

Radio Veronica © Radio Veronica

De rechtgeaarde Veronica-luisteraar schrikt zich altijd lam als Wilfred Genee op zender is. De presentator staat bekend om zijn muzikale wansmaak en die stelt hij ook graag tentoon op de radio. Hij draait allerlei RadioNL-achtige muziek en de luisteraars worden daar helemaal gek van.

‘Vooral doen!’

Het dieptepunt bereikte Wilfred afgelopen week: hij liet de bloedordinaire volkszanger Frans Duijts maar liefst drie keer optreden in één uitzending. Dat past natuurlijk totaal niet bij een zender als Radio Veronica, maar wie dacht dat Rob Stenders de boel ging redden, heeft het mooi mis.

Wilfred mag van Rob gewoon zijn meezingers blijven draaien. “Wilfred Genee die hier de ochtendshow doet, draait graag Hollandse meezingers. Vooral doen, maar ik doe dat niet”, zegt de radioberoemdheid in het AD.

Authenticiteit

Een zender die als slogan WE. LOVE. MUSIC. voert en popmuziek belooft van de jaren 60 tot nu, dat is toch geen podium voor Wilfred en zijn hoempapamuziek? “Het kan naast elkaar bestaan, daar ben ik van overtuigd. Dat was vroeger bij Veronica ook al: Erik de Zwart draaide Gerard Joling en ik Massive Attack. Geen probleem.”

Het draait allemaal om authenticiteit, legt Rob uit. “Geen radiodokter ter wereld zegt dat je De glimlach van een kind na Radiohead kunt draaien. Maar als die deejay net een kind heeft gekregen en hij vindt dat het daar nu echt tijd voor is, dan moet dat kunnen.”

‘Ze schrikken zich kapot’

Al met al gaat Rob zijn dj’s niet aan banden leggen. “Ik laat mensen vrij en ik heb veel ervaring die ik over kan brengen op jonge deejays”, zegt hij. “Deejays van Veronica waren gewend gewoon de playlist te draaien, wat er ook op stond.”

Dat is onder Rob niet meer zo. “Nu wordt hun eigen mening en muziekkeuze op prijs gesteld. Ik vraag die gasten: wat wil jíj draaien? Dan schrikken ze zich kapot. Of ze appen me: vind je het goed als ik die en die plaat draai. Dat voelt heel onnatuurlijk, want ik weet dat je simpelweg gelukkig kunt worden als je je favoriete muziek kunt draaien.”

AD-interview

Rob Stenders komt dit weekend uitgebreid aan het woord in Mezza, de weekendbijlage van het AD. U kunt het interview lezen via de AD-site of via Blendle.

De radio-dj vertelt in het interview ook waarom zijn moeder woest was over zijn overstap van NPO Radio 2 naar Radio Veronica. “Mijn moeder was laaiend toen ze hoorde van die overstap.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen