Wilfred Genee ergert Veronica-luisteraar met smakeloze muziek

Radio Veronica draait normaal gesproken vooral pop- en rockmuziek uit de jaren 80, maar als Wilfred Genee op zender is verandert het station in een soort bruine kroeg met smakeloze muziek.

Veronica Inside © Radio Veronica

Wilfred heeft weinig ontzag voor het muziekformat van Radio Veronica. Als hij ’s ochtends op zender is met Veronica Inside, dan komt echt de meest bizarre muziek voorbij, denk aan het genre John de Bever en Frans Duijts. Misschien leuk als je in een biertent staat, maar niet op een zender als Veronica, klagen de luisteraars van de zender.

Luisteraar haakt af

Luisteraar Sietse trok de stoute schoenen aan en besloot een berichtje te sturen naar Radio Veronica. Dat werd hem echter niet in dank afgenomen door de mannen van Veronica Inside. “We krijgen een appje van Sietse. Ik lees het even voor”, zei sidekick Niels van Baarlen in de uitzending van gisteren.

Sietse stuurde het volgende appje: “John de Bever op Radio Veronica. Niets zo erg als een presentator die zijn muzikale wansmaak zo nodig kwijt moet op de radio. Dit was voor mij de druppel. Geen ochtendshow meer voor mij.” Dat klinkt behoorlijk redelijk. Zo mild zou Johan Derksen het in elk geval niet formuleren.

VI woest op luisteraar

Niels was echter he-le-maal over de zeik van dit berichtje. “Dan denk ik: weet je, zo veel mensen, zo veel meningen. Wat maakt het nou uit dat de één wel John de Bever leuk vindt en de ander niet? Dan wacht je drie minuten en dan hoor je Queen weer. Het is meteen zo… Pff…”

Wilfred Genee: “Mensen zitten gelijk in de hoogste boom.”

Collega Rick Romijn vervolgens: “In zijn optiek draai je één verkeerde plaat en gelijk: ‘Geen ochtendshow meer!’ Doe normaal, doe niet zo boos man!” Niels: “Dat is het, het is allemaal zo boos.” Wilfred: “Iedereen is boos vandaag de dag.”

Iedereen boos

Niels weigert om contact op te nemen met luisteraar Sietse. “Die moet je niet eens opbellen. Dit geeft wel aan waarin we beland zijn met z’n allen. Iedereen is boos.”

Wilfred: “Er zal misschien ook weer een luisteraar bijgekomen zijn, die denkt: hé, dat dat ook gedraaid wordt bij Veronica!”

Nieuwslezeres Florentien van der Meulen wees de mannen erop dat ze iedereen ervan beschuldigen zo bozig te zijn, terwijl ze zelf stampvoetend achter de microfoon zitten: “Jij doet nu ook heel boos naar Sietse.”

‘De wereld vergaat niet!’

Niels vindt echter dat hij in tegenstelling tot Sietse wél gerechtvaardigd boos is. “Weet je wat het hele ding is? Ik vind het prima dat Sietse John de Bever niet leuk vindt, iedereen mag zijn mening hebben, maar het is meteen zo: ‘Aanfluiting! Ik ga weg! Ik luister nooit meer! Wat een wansmaak! Wat een k*tmuziek!’ Dan denk ik: jongens, pfff, we hebben het over drie minuten John de Bever, de wereld vergaat niet.”

Inderdaad, een luisteraar klaagt over drie minuten John de Bever, de wereld vergaat niet…

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het ook ongepast dat Wilfred Genee smakeloze carnavalsmuziek draait op Radio Veronica?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen