Frans Duijts is kritiek op patserbak spúúgzat: ‘Hij is niet gestolen!’

Frans Duijts wordt echt doodmoe van de aanhoudende kritiek die hij krijgt op de patserbak die hij heeft gekocht. De volkszanger rijdt nu naar Albert Heijn in een McLaren van 280.000 euro: bloedordinair.

Frans Duijts © Instagram

De zanger van Jij Denkt Maar Dat Je Alles Mag Van Mij kocht de sportwagen in maart, waarna Patty Brard het in Shownieuws direct een ‘midlife-auto‘ noemde. Even later werd Frans ook in de talkshow van Beau met zijn exorbitante aankoop geconfronteerd. Vervolgens haalde de zanger in Story keihard uit naar al zijn critici.

Frans hekelt critici

De kritiek lijkt in het geval van Frans extra luid te klinken, omdat het imagotechnisch allemaal een beetje wringt. Zijn fans bestaan immers voor een groot deel uit praktisch opgeleide liefhebbers van het Nederlandstalige lied, die aan het eind van de maand de touwtjes aan elkaar vast moeten knopen. Zij hebben soms niet eens geld voor een Citroën C1.

Wat iemand als Frans Bauer wél heel goed snapt, komt bij Frans totaal niet aan. Sterker nog: het zit hem nog steeds niet lekker dat hij zo veel kritiek kreeg na de aankoop van zijn patserbak.

‘Ik heb geen spatjes!’

Het doet Frans naar eigen zeggen pijn ‘dat sommigen hem nu spatjes toeschrijven’, is te lezen in De Telegraaf. “Er was een tijd dat Marloes en hij geen grotere caravan durfden te kopen, bang voor de reacties van ’de mensen’. Z’n vader had dat ook. Zei vroeger tegen hem: ’Jongen, pas op met de dingen die je aanschaft, denk aan de buitenwereld.’”

Aan de buitenwacht heeft Frans nu schijt, vertelt hij in de krant. “Daar heb ik nu mee afgerekend. Dacht: ik heb alles wat ik wil, maar wat heb je d’r aan als je er een muurtje omheen moet zetten?”

Pochende volkszanger

Frans wil er geen muurtje omheen zitten. Die wil keihard pochen met de luxe waarmee hij zich omringt. Hij wijst de Telegraaf-journalist ook nog op de Mercedes S voor zijn deur. “Erfstuk van m’n vader. Ik reed ermee naar een klant en die man zei: ’Met mensen die in zo’n dure bak rijden, doe ik geen zaken.’ Nou, dan toch lekker niet.”

Fel: “Kom op zeg… Die McLaren, ik heb ’m toch niet gestólen? Ik heb er toch hard voor gewerkt? Ik ben er gewoon supertrots op.”

Patserbak

Frans en zijn patserbak ziet u hier.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Frans Duijts die in een McLaren rondrijdt. Goed of slecht voor zijn volkse imago?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen