Ismail Ilgun walgt van Op1-interview met Bilal Wahib: ‘Het was zó zuur!’

Ismail Ilgun heeft zich gisteren mateloos geërgerd aan het Op1-interview met Bilal Wahib. Het was volgens de oud-treitervlogger, die tegenwoordig voor de publieke omroep NTR werkt, heel erg zuur.

Ismail Ilgun en Bilal Wahib © NTR, NPO

Bilal Wahib zat gisteren aan de talkshowtafel van Op1, tegen de zin van zijn 12-jarig slachtoffertje in. De rapper heeft momenteel extra veel baat bij een rehabilitatie, omdat er volgende maand een bioscoopfilm wordt uitgebracht waarin hij een belangrijke rol speelt: Meskina.

‘Het was zó zuur!’

Het Op1-interview met Bilal levert gemengde reacties op. Veel mensen zijn kritisch, maar hij heeft ook veel medestanders. Eén van hen is Ismail Ilgun. Hij vindt dat presentatoren Giovanca Ostiana en Tijs van den Brink veel te streng waren voor Bilal.

Het was volgens Ismail niet om aan te zien. “Die uitzending was zo zuur. Pfff!!”, zegt hij op Instagram. “Ik zeg je eerlijk: Bilal, kom terug. Je hoeft niet een jaar eruit. Er zijn genoeg mensen die je graag zien winnen in je succes. Jij bent gemaakt voor de entertainmentwereld.”

‘Bilal is ook slachtoffer’

Bilal ligt onder vuur omdat hij een 12-jarig jongetje overhaalde om zijn geslachtsdeel te laten zien. Een uit de hand gelopen grap, vindt Ismail. “Jij bent geen slecht persoon en je bent geen dader. Als het aan mij ligt ben jij net zo goed slachtoffer. Mensen weten niet wat je allemaal kwijt hebt moeten raken. Dan heb ik het niet over materiële kwesties.”

Het is echt een drama voor Bilal, aldus Ismail. “Ze weten niet wat jij hebt gevoeld de afgelopen maanden.”

‘Op1 duwt Bilal in hoekje’

Op1 gaat gewoon veel te ver, aldus Ismail. “Het doet mij pijn om je daar te zien. Hoe ze je in een hoekje duwen en niet luisteren. Gap, je hebt niemand vermoord of verkracht.”

“Iedereen is bang om het te zeggen, maar hoe groot dit is gemaakt is bullshit. Het is een fout. Fouten maakt iedereen. Pak je shit op en ga knallen broertje. Je bent een soldaat.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Er komt volgende maand een nieuwe film uit met Bilal Wahib. Denkt u dat hij daarom gisteren bij Op1 zat?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen