Giel lacht om 70k bij NPO, mist nu héle radioshow

Het lijkt erop dat Giel Beelen zijn ‘slecht betaalde’ nachtshow op NPO Radio 2 niet erg serieus neemt. Hij heeft zijn collega’s afgelopen nacht wéér in de problemen gebracht door zich te verslapen. Dat was te horen op de publieke radiozender. Nadat Giel vrijdag de eerste anderhalf uur van zijn show miste, is hij vannacht helemáál niet komen opdagen. Het nachtduo Rick van Velthuysen en Erik-Jan Rosendahl is normaal te horen van 2.00 tot 4.00 uur, maar moest wederom het Giel-slot overnemen.

Een paar minuten na vier uur ’s nachts wist Rick even niet wat hij meemaakte. “Ehhh serieus… Misschien moeten we een belletje plegen. Je zou toch denken dat hij ons even een appje kan schieten als het twee minuten langer duurt vandaag. Dit neigt weer naar een herhaling van zetten.

Al snel bleek Giel niet op te nemen. “Oooo mijn god! Hoe leg ik dit thuis uit? Dit ga je niet geloven, dit ga je niet menen, dit gaat echt niet gebeuren!

Ongekend, vindt Rick het. “Als mensen zich afvragen waar dit over gaat… Vorige week, in de nacht van donderdag op vrijdag, hadden we hetzelfde probleem als nu. Giel had mij gisteren nog plechtig beloofd: ‘Dit gaat nooit meer gebeuren!’ Ohhh…. Zijn hele telefoon staat ook uit! Dan weet je een beetje wat er gebeurt.

Bonje met de leiding

Sidekick Erik-Jan: “Dit is de tweede keer in vier dagen. Vorige week heb ik een heel klein beetje bonje met de leiding hier gekregen dat ik mijn ongenoegen uitte op de zender dat ik jullie een beetje in de steek liet. Laat ik het nu anders doen: ik kan tot 5.00 uur zitten, want ik moet wel met de kinderen zometeen naar school en dan heb ik laat maar zeggen een uurtje of twee slaap. Misschien blijf ik wel tot 6.00 uur zitten als er een cokedealer in de buurt is.

Rick: “Ik ga er gemakshalve vanuit dat de telefoon van Giel wederom is uitgevallen, wat een heel vervelende kwestie is, maar toch maak je je ergens dan wel weer zorgen. Je denkt bij jezelf: het kan toch niet zo zijn dat je nu grappen zit te maken, terwijl er allemaal dingen aan de hand zijn die je liever niet wil.”

Volgens Rick was Giel op WhatsApp voor het laatst online om 22.30 uur, dus hij vermoedt dat zijn collega zich gewoon wederom heeft verslapen.

Erik-Jan begon op de melodie van ‘Flappie’ te zingen: “Ja, z’n naam is Giel, hij heeft zich weer verslapen, je kan niet echt zeggen dat die show lekker soepel loopt. Giel verdient hier zeven ruggen, maar ik denk dat hij van al dat geld slaappilletjes koopt!

Zeven ruggen

Ook luisteraars namen Giel behoorlijk op de hak. “Hoeveel wekkers kun je kopen voor zeven ruggen?“, vroeg iemand zich af.

Zo rond 5.00 uur, als Rick normaal gesproken al in bed ligt, was de dj behoorlijk gesloopt. “Ik ben volledig naar de klote. Ik ben helemaal afgedraaid.”

Rick kon om 6.00 uur eindelijk het stokje overgeven aan Jeroen Kijk in de Vegte, die zich ook verbaasde over de afwezigheid van Giel, die zich dus waarschijnlijk wéér verslapen heeft.

Jeroen: “Laten we hopen dat dat het is.”

70.000 euro

Het lijkt erop dat Giel zijn radioshow bij de NPO meer als een bijbaan ziet door zijn enorme salarisval. Waar hij tot voor kort bij Radio Veronica 250.000 euro per jaar verdiende, zit hij nu bij NPO Radio 2 rond de 70.000 euro.

Voor veel mensen is 70.000 euro een erg hoog salaris, maar Giel vindt het ‘fucking weinig‘. In een poging om toch nog een beetje rond te kunnen komen, is hij daarom meditatiekussentjes gaan verkopen.

Foto: SBS

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen